logo


 Tο θέμα της χρήσης του αλκοόλ από τους ανήλικους μαθητές των σχολείων του Δήμου, έθιξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, με τους γονείς να καταγγέλλουν πως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης σερβίρουν αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους. Από την πλευρά του ο κ. Καλαφατέλης δεσμεύτηκε πως θα κλείνει τα εν λόγω καταστήματα, εφόσον υπάρξει σχετική καταγγελία από την Αστυνομία. Παράληλα  η Ένωση προγραμματίζει ενημερωτική καμπάνια μέσα στα σχολεία με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ, αναφορικά με τις εξαρτήσεις, και ειδικά την εξάρτηση από το αλκοόλ.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

To ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Διονύσου υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης στις 3/2/2014  των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας με θέμα  τη χρήση αλκοόλ από μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, τόσο στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα 15μελή όσο και στις απλές εξόδους τους,        

                   σας ενημερώνουμε :

*Σε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης με το Δήμαρχο κο Καλαφατέλη για προβλήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, θέσαμε και το θέμα των μέτρων που πρέπει να παρθούν για το σερβίρισμα ποτών από τα μαγαζιά της περιοχής μας σε ανήλικους μαθητές. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα κλείνει τα μαγαζιά που η αστυνομία καταγγέλλει ότι προσφέρουν ποτά σε ανήλικους.

*Απευθυνθήκαμε στο ΚΕΘΕΑ –ΑΛΦΑ για ενημέρωση γονέων και μαθητών για την εξάρτηση από το αλκοόλ. Ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για ενημερωτική συνάντηση γονέων με θέμα: Η εξάρτηση από νόμιμες και παράνομες ουσίες και ο ρόλος της οικογένειας στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων.                                                                                                                        Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απρίλη και  θα ενημερωθείτε με πρόσκληση μόλις βρεθεί ημερομηνία στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου.

Όσον αφορά στις ενημερώσεις που ζητήσαμε για όλους τους  μαθητές του Δήμου μας στις σχολικές τους μονάδες με θέμα τις εξαρτήσεις, και ιδιαίτερα τον αλκοολισμό, μας είπαν  ότι  ο προγραμματισμός γίνεται στην αρχή του σχολικού έτους και απαιτείται άδεια από το αρμόδιο γραφείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.                                                                                                    Για φέτος υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης  λίγων τμημάτων και μετά από συνεννόηση.  Οι ενημερώσεις γίνονται ξεχωριστά σε κάθε τμήμα και έχουν διάρκεια δύο διδακτικές ώρες.                                                                                                                   Επίσης υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας στο χώρο του ΚΕΘΕΑ 30 μαθητών κάθε μέρα για σχετική ενημέρωση.

Όσοι Διευθυντές σχολείων θέλουν να πραγματοποιηθούν οι ενημερώσεις για τους  μαθητές τους  στις σχολικές τους μονάδες μπορούν να απευθυνθούν  στο ΔΣ της Ένωσης ή στα τηλέφωνα:210.9212304 και 210.9212961(εσωτ 103 και 104) στις κυρίες Ελευθερία Αλαμπάνου και Βέρα Αισώπου.