logo


Άνευρη, αλλά με πολύ κόσμο, η χθεσινή «πρώτη» της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Χωρίς και παλμό κα άνευρη- παρά την προσέλευση 300 περίπου πολιτών- αποδείχθηκε η χθεσινή συγκέντρωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με την οποία και επισήμως ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία η παράταξη που στηρίζει την παρούσα Δημοτική Αρχή της πόλης, ενώ ο επικεφαλής της και Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Παρόντες στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό του Αγ. Στεφάνου, οι 5 –από τους έξι – Αντιδημάρχους (Δ. Σακελλαρίου, Ν. Παππάς, Γ. Κανατσούλης, Θ. Σαραντάκη και Κ. Κοντάκης), ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τ. Καρασαρλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρ. Χιώτης, Μ. Γαρεφαλάκης, Ν. Καρυστινός, Α. Τζανετή, Χ. Παπαβασιλείου,  οι ανεξάρτητοι Θ. Ροΐδης και Γ. Ίσσαρης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Γ. Κόκκαλης, Γ. Κακκούρη, Μ. Τσιλιγκίρης, Χ. Ιωαννίδης, οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Άνοιξης, πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο και βεβαίως δημότες. Μέγας απών ο Αντιδήμαρχος Ν. Πέππας, γύρω από τις προθέσεις του οποίου σχετικά με τις επιλογές του στις επικείμενες εκλογές έχει αναπτυχθεί ολόκληρη φιλολογία: «Τον ρώτησα και μου είπε πως δεν θα μπορέσει να έρθει», απάντησε σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου ο κ. Καλαφατέλης, τροφοδοτώντας έτσι με τη σειρά του τα σενάρια των ημερών.

Ομιλία απολογιστικού περιεχομένου

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, στη διάρκεια της 45λεπτης περίπου ομιλίας του, προέβη για ακόμη μια φορά στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί στην πόλη από τη Διοίκησή του. Τόνισε ιδιαιτέρως την αποχέτευση, τη σημερινή οικονομική ευρωστία του Δήμου, το κοινωνικό πρόσωπο της πόλης  με τις αντίστοιχες δομές που έχουν δημιουργηθεί και τον όγκο των μελετών και των έργων που έχουν δρομολογηθεί και/ή κατασκευάζονται: «Μετά τα έργα πνοής των τριών προηγούμενων χρόνων, ήρθε η ώρα για τις ανάγκες της γειτονιάς και του κάθε συμπολίτη μας», ολοκλήρωσε  τη σχετική αναφορά.

Δεν παρέλειψε εξάλλου να καταφερθεί και εναντίον όσων εγκατέλειψαν την παράταξή του: «Δεν μοιράστηκαν μαζί μας τα όνειρά τους, γιατί κινούνταν με προσωπικές και κομματικές στρατηγικές αλλά και γιατί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις υψηλές απαιτήσεις μας», είπε, κατηγορώντας τους και για αρνητική αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις: « Είμαστε συνετοί και αληθινοί έναντι αυτών που είναι ασυνεπείς και λαϊκιστές».

Κάλεσε τέλος τους δημότες σε μια κοινή πορεία για το μέλλον της πόλης, «μαζί με, και κοντά στον πολίτη».

«Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας»

Ιδιαίτερης μνείας αξίζουν τα λόγια του  καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αρ. Ράπτη, ο οποίος και προλόγισε τον κ. Καλαφατέλη. Αναφέρθηκε, λοιπόν, ο καθηγητής στη σύγχρονη αντίληψη για την πολιτική,  που θέλει τον πολιτικό να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά- και όπου τα βρούμε- τόνισε- οφείλουμε, «έχουμε υποχρέωση σήμερα», να τα ακολουθούμε:   «Ο φίλος μου ο Γιάννης» είπε, «είναι ενωτικός, σώφρων, μετριόφρων, εξαιρετικά ταλαντούχος, όχι των γραφείων και των λόγων, αλλά της διπλανής πόρτας. Δεν ξέρω ποια άλλα επίθετα να του δώσω».

Πιθανολογούμε πως ο κ. Καλαφατέλης δεν θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτήν την…  αντι- διαφήμιση του κυρίου καθηγητή: Τα παραπάνω χαρακτηριστικά περιγράφουν ένα πολύ καλό άνθρωπο, ίσως και πολύ καλό φίλο. Εξαντλούν όμως την εικόνα του σύγχρονου πολιτικού; Τουτέστιν,  είναι εκ του περισσού η εντιμότητα, η αποφασιστικότητα, η γνώση, η ικανότητα επιλογών, η βούληση, ο οραματισμός, η αποτελεσματικότητα, η διεκδικητικότητα, η επιλογή των ικανότερων στελεχών;

Βέβαια αυτά δεν είναι επίθετα. Είναι ουσιαστικά.