logo


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το κτήριο του ΙΚΑ Αγ. Στεφάνου, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ρυθμίσεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και υγείας, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο του ΙΚΑ, την απομάκρυνσή του από την πόλη μας καθώς και την κινητικότητα γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζ. Σώκου επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και οι ανεξάρτητοι Γ. Ζυγούνας, επικεφαλής της ΔΑΔΙ, και Σπ. Σπηλιώτης. Να σημειωθεί πως οι επανειλημμένες προσπάθειες της κ. Σώκου να επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, ώστε να παρευρεθεί στην κινητοποίηση, απέβησαν πλήρως άκαρπες.

Σχετική με την κινητοποίηση είναι και η παρακάτω ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Διονύσου:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

 

Φίλες και Φίλοι,

 

            Η ομάδα γυναικών της ΟΓΕ Διονύσου με την ανακοίνωση αυτή απευθύνεται στους άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει ό, τι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση.

            Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της να παραχωρήσει τον ζωτικό τομέα της υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα υγείας και ασφάλισης, και πιστή στις δεσμεύσεις της προς την Τρόικα ότι θα απολυθούν από τον χώρο της υγείας περίπου 10.000 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, προχωράει στο κλείσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας και δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως είναι το ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ.

            Στα πλαίσια αυτά ειλημμένη είναι η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ Αγ. Στεφάνου και η μεταφορά του σε άλλη περιοχή.

            Τα προβλήματα που προκύπτουν και από την υποβάθμιση και από τη μεταφορά είναι ότι οι κάτοικοι του δήμου μας δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση σε γιατρούς, δεν θα έχουν άμεση παροχή βοήθειας, ενώ θα έχουν πολύμηνη αναμονή για ραντεβού και αποκλεισμό ανθρώπων από την περίθαλψη που είτε δεν έχουν χρήματα είτε δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή, με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και να μην εξυπηρετούνται. Έτσι αναγκάζονται, όσοι μπορούν ακόμα, να χώνουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που έχουν χρυσοπληρώσει μέσα απ’ τα ταμεία τους και την εργασία τους, όπως εξετάσεις εγκύων γυναικών, εμβολιασμοί παιδιών, μικροβιολογικές εξετάσεις, χρόνιες παθήσεις, επαγγελματικές ασθένειες, Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και άλλες, οι οποίες ενώ θέλουν τακτική παρακολούθηση. Σήμερα όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει αυτό, αλλά πληρώνουν συμμετοχή οι ασφαλισμένοι, ενώ πολλές εξετάσεις και φάρμακα δεν καλύπτονται πια από τα ασφαλιστικά ταμεία.

            Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας πετάξουν στον Καιάδα.

            Η ασφάλιση, η περίθαλψη και η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο για εμάς και τις οικογένειές μας.

            Καλούμε τη δημοτική αρχή αντί να φτιάχνει δημοτικά πολυϊατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία να μπει μπροστά και να συμβάλλει, όχι μόνο για να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ αλλά να αναβαθμιστεί ούτως ώστε να καλύπτει τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες πρωτοβάθμιας υγείας.           

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας να παλέψει μαζί μας για:

Ÿ Να μην κλείσει το υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ Αγ. Στεφάνου, άμεσα να αναβαθμιστεί και να γίνουν προσλήψεις.

Ÿ Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην υγεία (γιατροί , υγειονομικοί, διοικητικό προσωπικό)

Ÿ Άμεση χρηματοδότηση του συστήματος περίθαλψης υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό

Ÿ Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πρόνοιας με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της συμμετοχής των ασθενών.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ