logo


Με το βραβείο της Πόλης των 12 αστέρων τιμήθηκε ο Δήμος Διονύσου για τη συμμετοχή και τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας τον περασμένο Οκτώβριο, με την επιμέλεια της Σ. Χόνδρου. Όπως ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο Δήμος Διονύσου-  που συμμετείχε με άλλες 109 πόλεις ή ενώσεις από 28 χώρες της Ευρώπης- αξιολογήθηκε θετικά για τη διοργάνωση αλλά και για τα αποτελέσματα της Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.

Η βράβευση, αλλά και ο σχεδιασμός της επόμενης Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, έγινε στο Παρίσι και το Δήμο εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος Σ. Κατσίγιαννη.

Υπενθυμίζεται πως ο θεσμός είναι μια ετήσια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ το βραβείο της Πόλης των 12 Αστέρων απονέμεται σε όσες πόλεις επιθυμούν να δώσουν μία ιδιαίτερη προβολή στην συμμετοχή τους, αλλά καλύπτουν και συγκεκριμένες προϋποθέσεις (ειδικό προϋπολογισμό, προωθητική εκστρατεία, διοργάνωση σειράς ειδικών δράσεων, εμπλοκή ομάδων πληθυσμού και κυρίως νεολαίας κ.λπ.).