logo


Με κοινοποίηση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Δήμου και ΟΣΚ, οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων στο Κρυονέρι, καθώς και η Ένωση Γονέων Διονύσου, φέρνουν στην επιφάνεια το φλέγον θέμα τών επί 5 χρόνια (!) μετακινήσεων του 1ου Δημοτικού Κρυονερίου: Συστέγαση με το Γυμνάσιο στην αρχή και εν συνεχεία, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεταφορά στο χώρο του Λυκείου της περιοχής, το οποίο με τη σειρά του αναγκαστικά συστεγάσθηκε με το Γυμνάσιο. Αιτία για όλες αυτές τις ανακατατάξεις, που προκαλούν αναστάτωση στους μαθητές, η καθυστέρηση ανέγερσης σχολικού κτηρίου για το 1ο Δημοτικό, παρ’ όλο που- σύμφωνα με την επιστολή- «από το καλοκαίρι υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους φορείς ότι η χρηματοδότηση ήταν διαθέσιμη και σχεδόν έτοιμη η έκδοση της άδειας οικοδομής». Μετά και από τα παραπάνω, και με δεδομένη τη συνεχή αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία αλλά και την προβληματική- λόγω ηλικιακής διαφοράς- συστέγασης των μαθητών, οι γονείς- λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά- ζητούν να μάθουν δυο απλά πράγματα: 

Εάν έχει υλοποιηθεί και παραδοθεί η μελέτη εφαρμογής της ανέγερσης του Δημοτικού αλλά και σε ποιο  σημείο βρίσκεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερσή του.                                                                                             

                                                                                             Κρυονέρι, 4-2-2014

Αξιότιμοι,

όπως γνωρίζετε, από τον Σεπτέμβρη του 2010, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου αναγκάστηκαν να συστεγαστούν με τους μαθητές του Γυμνασίου Κρυονερίου. Το παλαιό κτήριο του Δημοτικού τους θα κατεδαφιζόταν και στην θέση του θα αναγειρόταν νέο. Η ανέγερση ήταν δρομολογημένη και η συστέγαση προσωρινή.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου μεταφέρθηκαν στο κτήριο του Λυκείου Κρυονερίου. Οι μαθητές του Λυκείου αναγκάστηκαν να συστεγαστούν με το Γυμνάσιο Κρυονερίου. Η ανέγερση του κτηρίου του ΠρώτουΔημοτικού Σχολείου ήταν δρομολογημένη, σχέδια, χρηματοδότηση κ.λπ. Και η συστέγαση θεωρείται πάλι προσωρινή.

Όπως καταλαβαίνετε, οι μαθητές μας έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και οι γονείς τους έχουν πλέον κουραστεί. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι συστεγάσεις μαθητών διαφορετικών βαθμίδων και ηλικιών μόνο προβλήματα δημιουργούν τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε θέματα συμπεριφοράς κ.λπ. Ο αριθμός των μαθητών μας σε όλες τις βαθμίδες αυξάνεται κάθε χρόνο ραγδαία. Τα διαθέσιμα σχολικά κτήρια δεν θα μπορούν να τους συστεγάσουν στο πολύ κοντινό μέλλον. Ήδη η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή για τους μαθητές του λυκείου και του γυμνασίου. Άλλωστε η μεταστέγαση του δημοτικού στο κτίριο του λυκείου έγινε με το σκεπτικό ότι άμεσα σχεδόν θα ξεκινούσαν οι οικοδομικές εργασίες.

Το προσωρινό λοιπόν πρέπει πλέον να πάψει να είναι προσωρινό. Είμαστε πλέον στον 5ο χρόνο αναμονής της ανέγερσης και όλοι οι μαθητές μας έχουν αναστατωθεί. Στους μαθητές μας του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου πρέπει να τους αποδοθεί το κτήριο που τους ανήκει !

Οι Σύλλογοί μας από το 2010 μέχρι σήμερα, δεν έχουν πάψει στιγμή να παρακολουθούν την πορεία των διαδικασιών ανέγερσης του Σχολείου. Να βοηθούν και να συνεργάζονται τόσο με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Διονύσου όσο και με τους υπεύθυνους στον ΟΣΚ (τώρα πλέον Οργανισμός Κτηριακών Υποδομών).

Αυτήν την ώρα όμως κρίνουμε ότι η διαδικασία έχει βαλτώσει, σταματήσει αν και θα έπρεπε να τρέχει ολοταχώς. Από το καλοκαίρι υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους φορείς ότι η χρηματοδότηση ήταν διαθέσιμη και σχεδόν έτοιμη η έκδοση της άδειας οικοδομής. Σύντομα θα έμπαινε η τσάπα….

Γι’ αυτόν το λόγο απευθυνόμενοι στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Διονύσου και στις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (στην οποία συγχωνεύτηκε ο ΟΣΚ) – στον καθένα σε ό, τι αφορά το πεδίο αρμοδιότητάς του- παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Δ/νση: Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Κρυονερίου, Σεβδικίου 18, Κρυονέρι, 14568, email: antigonihatz@yahoo.gr, fax: 213 2005189) για να ενημερώσουμε τα μέλη και τους μαθητές μας:

1. Εάν έχει υλοποιηθεί και παραδοθεί η μελέτη εφαρμογής της ανέγερσης του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου.

2. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου.

Τέλος, παρακαλούμε, τόσο τον Δήμαρχο του Δήμου Διονύσου κο Καλαφατέλη όσο και τον κο Σεφερλή της πρώην Δ/νσης Μελετών Έργου του ΟΣΚ, να κάνουν ό, τι είναι δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την θεμελίωση του νέου σχολείου.