logo


Έκκληση για βοήθεια από το Δήμο, που πρέπει να μπει μπροστά στις κινητοποιήσεις, ζήτησαν οι γονείς από τα σχολεία του Κρυονερίου που χτες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο παρενέβησαν με αφορμή την κεραία κινητής τηλεφωνίας  της WIND, που λειτουργεί στην ταράτσα σπιτιού απέναντι ακριβώς από το σχολείο των παιδιών τους.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι πολύς ο καιρός που το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πήρε την ομόφωνη απόφαση να απομακρυνθούν άμεσα όλες οι κεραίες που βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού του Δήμου, και βέβαια να μην μπουν καινούργιες.

Την απόφαση αυτή επικαλέστηκε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου για να υπογραμμίσει πως θα μείνει κενή νοήματος, αν δεν κινητοποιηθούν όλοι οι κάτοικοι με το Δήμο μπροστά ώστε να κατεβούν οι κεραίες. «Διαφορετικά, και στα δικαστήρια να φτάσει η υπόθεση, θα εξεταστεί η νομιμότητα της εγκατάστασης και όχι αν κάνει κακό στην υγεία», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το καθήκον του Δήμου έναντι των πολιτών δεν εξαντλείται στην επιβολή προστίμου.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο ανεξάρτητος- και ήδη υποψήφιος δήμαρχος με τη ΔΑΔΙ- Γ. Ζυγούνας που συμφώνησε πως αποτελεσματική θα ήταν και μια συντονισμένη πίεση πάνω στον ιδιοκτήτη της οικίας από αυτούς που περισσότερο θίγονται από τη λειτουργία της κεραίας: Κάτοικοι, γονείς και πάνω από 300 παιδιά: «Φοβάμαι πως χωρίς τέτοιου είδους κινητοποιήσεις ο  ιδιοκτήτης μπορεί να τρέχει στα δικαστήρια, και εντωμεταξύ η κεραία να λειτουργεί ανενόχλητα για πολλά χρόνια».

Ακόμη πιο ακτιβιστής εμφανίστηκε εξάλλου ο επίσης ανεξάρτητος Γρ. Ίσσαρης, ο οποίος μάλιστα μίλησε όχι για μία αλλά για πολλές κεραίες στην πόλη, που είναι μάλιστα καμουφλαρισμένες: «Συμφωνώ με την κ. Σώκου, όλοι εμείς- κάτοικοι, Δήμος, παιδιά- να βάλουμε  γερανούς  και να ξηλώσουμε την κεραία». Και υπενθύμισε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια επί Δημαρχίας Δ. Σακελλαρίου στον Άγ. Στέφανο, οπότε είχε ξηλωθεί με ενέργειες του τότε Δήμου κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Εντύπωση, στη συνέχεια, προκάλεσε η τοποθέτηση του ίδιου του κ. Σακελλαρίου, που σε ιδιαιτέρως έντονο ύφος επεσήμανε πως επί των ημερών του «κεραίες δεν έμπαιναν στην πόλη», για να συμφωνήσει κι εκείνος σε πακέτο συντονισμένων αντιδράσεων από φορείς και Δήμο.

Επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις και απειλή για διακοπή συμβολαίου με τη WIND– αντί για πρόστιμα- πρότεινε τέλος ο ανεξάρτητος Κ. Κουριδάκης, θεωρώντας «αποτελεσματικότερη την πίεση όχι προς τον καθόλα νόμιμο ιδιοκτήτη, αλλά προς την εταιρεία».

Να σημειωθεί εδώ πως- όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου- στις 20 Ιανουαρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου συζητώντας τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες του Κανονισμού Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, το μόνο που δεν μείωσε ήταν αυτό που προβλέπεται για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας: Με 10.000 ευρώ- επαναλαμβανόμενο, μάλιστα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης- θα τιμωρείται όποιος τοποθετεί και διατηρεί στην ιδιοκτησία του κεραία.

Πάντως, και ανταποκρινόμενος στη σχετική έκκληση των παρισταμένων, ο Δήμαρχος Διονύσου, δέχτηκε να συζητηθούν από κοινού με τους γονείς οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ αναμένονται και περαιτέρω κινητοποιήσεις των συλλόγων με την ανάρτηση πανώ διαμαρτυρίας και έξω από το σχολείο αλλά και σε πολλά σημεία και του Κρυονερίου και του ευρύτερου Δήμου.