logo


Με παρόντα για πρώτη φορά (!) εδώ και τρία και πλέον χρόνια- τρεις μόλις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές- το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου,  για τον απολογισμό των πεπραγμένων του τη χρονιά που πέρασε.

Eίναι η μόνη Δημοτική Κοινότητα- μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- που ανταποκρίνεται στη σχετική υποχρέωση, με τη συνεδρίαση να έχει διπλό στόχο:

Αφενός μεν να δείξει πέρα από κάθε αμφιβολία πως από το σύνολο των αποφάσεων που έχει πάρει το Τοπικό Συμβούλιο, όχι μόνο πέρυσι αλλά τα τρία τελευταία χρόνια, μόνον ελάχιστες έχουν υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα δικαίως να υποστηρίζουν οι περισσότεροι τοπικοί σύμβουλοι πως η πόλη στην άκρη της πόλης είναι παραμελημένη.

Και αφετέρου  «να αποκαταστήσει τη συνέπεια, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια του θεσμού και αυτών που τον υπηρετούν, έναντι των δημοτών που τους εξέλεξαν». Το τελευταίο αυτό τονίσθηκε κατ’ επανάληψη  στην αρχή της συνεδρίασης από την Πρόεδρο του Τ.Σ. Γ. Κακούρη, συνεπικουρούμενη από τους άλλους τρεις παρόντες συναδέλφους της (σ.σ. απουσίαζε ο Ν. Αντάπασης από τη Συμμαχία για τον Πολίτη), «ως απάντηση στις φωνές που λένε πως ο νέος κόμβος στη συμβολή Καΐρη- Κυδωνιών- Πηλίου, είναι έργο της Αντιδημάρχου Θ. Σαραντάκη και του δ.σ. Θ. Λίτσα».

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από την εισήγηση της κ. Κακούρη, που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις εκτιμήσεις της Οδού Διονύσου για τον –απαξιωμένο –ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων στο Δήμο Διονύσου:

«Ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα εκχώρησης αρμοδιοτήτων αποφασιστικού χαρακτήρα από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για εκχώρηση αρμοδιοτήτων, ώστε να έχει το τοπικό συμβούλιο δυνατότητες  άμεσης παρέμβασης και δράσης σε κατεπείγοντα τοπικά θέματα, τούτο δεν κατέστη δυνατό».

Αξιοσημείωτη είναι και η καταληκτική παράγραφος της ίδιας εισήγησης: «Ζητώ να εγκριθεί από το συμβούλιο η εισήγηση για την έκθεση πεπραγμένων Δ.Κ. Διονύσου 2013, η οποία περιλαμβάνει κυρίως αποφάσεις του Τοπικού μας Συμβουλίου που αναφέρονται σε έργα που πρέπει να γίνου και σε προβλήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Ας σημειωθεί πως από τις αποφάσεις αυτές οι περισσότερες αναμένεται να υλοποιηθούν».

Και ένα τρανταχτό παράδειγμα: Το Τοπικό Συμβούλιο έχει καταμετρήσει- εδώ και δυο περίπου χρόνια -μία προς μία όλες τις λακκούβες που εντοπίζονται στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Από αυτές, σήμερα, μόλις το 1/3 (ένα τρίτο) έχει αποκατασταθεί!