logo


Με μια κίνηση μάλλον απροσδόκητη, ο Π. Μπιτάκος, πρώην επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Συμμαχίας για τον Πολίτη μετά την παραίτηση Βορριά το 2010 (σ.σ. θέση από την οποία παραιτήθηκε και ο ίδιος το 2012), ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή τη δημιουργία νέου συνδυασμού, με τον οποίο θα συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου.

Ο κ. Μπιτάκος, που επί Δημαρχίας Βορριά διετέλεσε- μεταξύ άλλων- Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών στο Δήμο Αγ. Στεφάνου, στη σχετική ανακοίνωσή του καταγράφει οκτώ σκέψεις που τον οδήγησαν σ’ αυτό το εγχείρημα: Ανατροπή, Νέοι άνθρωποι, Συμμετοχή και όραμα, Ευθύνη, Αγάπη, Κομματική σηψαιμία, Πίστη, Νέα Πνοή. «Νέα Πνοή για το Διόνυσο» είναι, άλλωστε, και το όνομα του νέου συνδυασμού, του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε σχετικές δηλώσεις του προς την Οδό Διονύσου, ο κ. Μπιτάκος τονίζει πως η ανακοίνωσή του αφορά ξεκάθαρα στη δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης, και όχι σε μετεξέλιξη της Συμμαχίας για τον Πολίτη, από την οποία προέρχεται. Επιπλέον σημειώνει πως η Νέα Πνοή για το Διόνυσο αποτελεί προϊόν επιλογών δικών του αλλά και συνεργατών του.

Η παραπάνω εξέλιξη, ανεβάζει τον αριθμό των υποψηφίων συνδυασμών για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στους έξι: Στην καταμέτρηση υπολογίζεται και η Συμμαχία για τον Πολίτη, μια που μέχρι στιγμής ουδεμία επίσημη ανακοίνωση περί μη συμμετοχής της στις εκλογές έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Από την άλλη πλευρά, και σύμφωνα με αρκετές εκτιμήσεις, η κίνηση Μπιτάκου- την οποία φαίνεται να στηρίζει και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Π. Βορριάς-  αναμένεται να απεγκλωβίσει όσους από την εν λόγω παράταξη θα ήθελαν να συνεχίσουν τη δημοτική τους δράση, συνεργαζόμενοι με άλλες δυνάμεις. Ήδη από την πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης της Συμμαχίας- την οποία παρακολούθησε η Οδός Διονύσου- είχαν ακουστεί φωνές που ήθελαν τη συνεργασία με τη Διοίκηση Καλαφατέλη, ενώ διαφωνούσαν έντονα με ενδεχόμενη υποψηφιότητα του «ρίψασπι», όπως τον χαρακτήρισαν, Μπιτάκου ως επικεφαλής στη Συμμαχία.