logo


Πρωτοφανή σπουδή επέδειξε στο θέμα της εγκατάστασης οκτώ υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε Άγ. Στέφανο και Δροσιά η Δημοτική Αρχή Διονύσου: Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου συζητήθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι θέσεις όπου θα τοποθετηθούν οι κάδοι και μια ημέρα αργότερα, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, άρχισαν οι εκσκαφές!

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, το έργο- το οποίο εγκρίθηκε πέρυσι από το Δημοτικό Συμβούλιο- υλοποιείται με επιχορήγηση από το «Πράσινο Ταμείο» ύψους περίπου 180.000 ευρώ.
Στο πακέτο της επιχορήγησης συμπεριλαμβάνονται και δυο γερανοί αποκομιδής, οι οποίοι θα προσαρμοστούν σε απορριμματοφόρα του Δήμου.

Επιπλέον στο Δελτίο Τύπου ανακοινώνεται πως σε κεντρικά σημεία του Δήμου τοποθετήθηκαν μπλε κάδοι ανακύκλωσης, αποκλειστικά για γυαλί, και ήδη έχουν ενημερωθεί σχετικά οι καταστηματάρχες των περιοχών αυτών για την χρήση τους.

Όσον αφορά στη συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αξίζει να σημειωθούν τα παρακάτω:

*Δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ αν τα Τοπικά Συμβούλια των δυο Δημοτικών Κοινοτήτων είχαν συναινέσει στην επιλογή των συγκεκριμένων θέσεων. Ερωτώμενος σχετικά από την Αντιδήμαρχο Θ. Σαραντάκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντιδήμαρχος Γ. Κανατσούλης αρκέστηκε μόνο να πιθανολογήσει την ενημέρωση και συναίνεση των Τ.Σ. ή των Προέδρων τους. Πάντως τα σχετικά έγγραφα ή οι αντίστοιχες αποφάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων δεν περιλαμβάνονταν στο φάκελο του θέματος.

*Καταψήφισε την εισήγηση της Διοίκησης η εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στην ΕΠΖ Π. Ταουξή «επειδή ούτε απαραίτητοι είναι στην παρούσα συγκυρία, αλλά και επειδή η προτεινόμενη θέση για τον Αγ. Στέφανο βρίσκεται μέσα σε χώρο ιδιοκτησίας του ΟΣΕ».

*Λευκό ψήφισε η εκπρόσωπος της Συμμαχίας για τον Πολίτη Λ. Παπαπαναγιώτου, παρόλο που παραδέχθηκε πως η τωρινή κατάσταση είναι αισθητικά και λειτουργικά απαράδεκτη.

*Ο συνάδελφός της, τέλος, από την ίδια παράταξη Θ. Κυριακόπουλος, που επίσης παρευρίσκετο στη συνεδρίαση πρότεινε συζήτηση και απόφαση- ει δυνατόν ομόφωνη- για τους καταστηματάρχες που καταλαμβάνουν με τραπεζοκαθίσματα τις πλατείες: «Εκτός και αν φοβόμαστε- μέρες που είναι- το προεκλογικό κόστος. Εγώ για τέτοια θέματα μπήκα στην Αυτοδιοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά.