logo


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου η σύσκεψη των ΔΣ των συλλόγων Γονέων Γυμνασίων και Λυκείων, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου για το θέμα της χρήσης αλκοόλ από μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, τόσο στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα 15μελή όσο και στις απλές εξόδους τους.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που  διοργανώθηκε  με πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων  και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα περισσότερα σχολεία (απουσίαζαν οι σύλλογοι του Διονύσου και της  Άνοιξης ) αναπτύχθηκε ιδιαίτερος προβληματισμός για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος και για τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Μεταφέρθηκαν, εμπειρία και προβλήματα σχετικά με το θέμα που αντιμετώπισαν οι σύλλογοι στις δημοτικές τους  τοπικές κοινότητες.

Αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα σε συνάντηση με την Δημοτική Αρχή, να γίνει σύσταση στα μαγαζιά της περιοχής  να μη σερβίρουν ποτά σε ανήλικους  και να προχωρήσει η συνεργασία της Ένωσης Γονέων με το ΚΕΘΕΑ- ΑΛΦΑ ( τμήμα του ΚΕΘΕΑ με αντικείμενο την χρήση αλκοόλ) με ανοικτή συζήτηση σε όλους τους Γονείς αλλά και με ενημερώσεις του στους Μαθητές Γυμνασίων και των Λυκείων κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Μετά τη λήξη της σύσκεψης έγιναν από τους γονείς προτάσεις και για άλλα θέματα που απασχολούν τους ίδιους και τα παιδιά τους προκειμένου να διοργανωθούν από το ΔΣ της Ένωσης ενημερωτικές συναντήσεις.