logo


Εικοστή δεύτερη θέση επί 142 Σωματείων στην Ελλάδα. Πανελλήνιες πρωτιές, χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια, ευρωπαϊκές διακρίσεις, ελπίδες για συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών του στις εθνικές ομάδες. Αυτά έχει πετύχει από το 2007 το Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου. Αλλά ακόμη περισσότερο έχει μυήσει μικρά και μεγαλύτερα παιδιά στον κόσμο του αθλητισμού, διαπαιδαγωγώντας τα στην πειθαρχία, τους στόχους, τη σκληρή δουλειά, την άμιλλα. Σημειωτέον ότι οι αθλητές του Τμήματος- πάνω από 35- είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα παιδιά από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

Αυτό το Τμήμα, για το οποίο ο Αθλητικός Όμιλος Διονύσου δηλώνει περήφανος, από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου- εν μέσω διεξαγωγής Πανελληνίου Πρωταθλήματος-  είναι άστεγο, κυριολεκτικά διωγμένο από την υπόγεια αίθουσα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου, όπου προπονείτο μέχρι τώρα!

Ομοφωνία Νο 1

Ο ΑΟΔ έχει επιβάλει υπέρογκη συνδρομή στα παιδιά του πινγκ πονγκ, «το οποίο αντίκειται σαφώς προς το Ν.3852/2010, τις διατάξεις περί των Σχολικών Επιτροπών και τις αποφάσεις αυτών». Επιπλέον, «Οι διαθέσιμοι χώροι είναι ανεπαρκείς και παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου». (σ.σ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η προπόνησητου Τμήματος πινγκ πονγκπραγματοποιείται τις βραδινές ώρες, από τις 6 μ.μ. και μετά!)

Αυτά έγραφε η ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου και αιτιολογούσε γιατί αρνείται να παραχωρήσει την αίθουσα στο Γυμνάσιο για τις προπονήσεις των αθλητών. Τους παραπάνω λόγους υποστήριξαν κατ’ εξοχήν η Γυμνασιάρχης και ο Λυκειάρχης Διονύσου, μέλη και οι δύο της Σχολικής Επιτροπής. Επιπλέον η απόφαση κάνει λόγο και για δυο ακόμη ζητήματα: Ο Πρόεδρος του ΑΟΔ Β. Δαρδαμάνης δεν παρέστη στη συνεδρίαση, αν και είχε κληθεί, ενώ τα έγγραφα που εστάλησαν από τον ΑΟΔ στη Σχολική Επιτροπή αναφορικά με την επαγγελματική επάρκεια του προπονητή δεν ήταν πλήρη.

Αυτή η απόφαση κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση του ΑΟΔ στις 20 Ιανουαρίου. Και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου τα παιδιά πήγαν κανονικά για προπόνηση και βρήκαν τις κλειδαριές στην αίθουσα αλλαγμένες!!!

«Δεν υπάρχει πρόβλημα»  

Στις αγωνιώδεις κλήσεις του Προέδρου του ΑΟΔ αλλά και στις επιστολές διαμαρτυρίας των γονιών που έβλεπαν τα παιδιά τους να χάνουν την ασφαλή διέξοδο του αθλητισμού σε ιδιαιτέρως κρίσιμες ηλικίες, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης ήταν ιδιαιτέρως καθησυχαστικός: «Μέχρι να γίνει το Κλειστό στην περιοχή (σ.σ. εκεί θα προπονούνται επισήμως οι αθλητές του Τμήματος), πρόβλημα με το πινγκ πονγκ δεν θα υπάρξει». Η κλειδαριά στην αίθουσα παρέμενε εντούτοις αλλαγμένη, και τα παιδιά αποκλεισμένα από την προπόνηση, με Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε εξέλιξη!

Ομοφωνία Νο 2!

Σήμερα το πρωί, 31 Ιανουαρίου, ο κ. Δαρδαμάνης ενημερώθηκε για την ίδια απόφαση  της Σχολικής Επιτροπής, αλλά σε ορθή επανάληψη: Σύμφωνα με αυτήν, τα μέλη στις 20 Δεκεμβρίου δεν είχαν αποφασίσει ομόφωνα να μην παραχωρήσουν την αίθουσα (σ.σ. εν τοιαύτη περιπτώσει, την κλειδαριά ποιος την άλλαξε;;;;), αλλά να μην συζητήσουν το θέμα!!!!

Η ορθή επανάληψη, δηλαδή, μιλάει για τελείως διαφορετική  απόφαση- η οποία πότε, από ποιους, και για ποιους λόγους ελήφθη; Θα δώσουν τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής  και ο Πρόεδρός της Κ. Παλιγγίνης για τις περίεργες ομοφωνίες αλλά και μια ικανοποιητική εξήγηση για αυτό το αλαλούμ που δημιούργησε τέτοια αναστάτωση στους αθλητές και στους γονείς τους;

Ο Πρόεδρος του ΑΟΔ, μιλώντας στην Οδό Διονύσου,  κάνει λόγο για ανεπίτρεπτες ενέργειες εκ μέρους της Επιτροπής που έβαλε πάνω από το συμφέρον των παιδιών προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις, ενώ επιπλέον μας ενημέρωσε πως την προσεχή Δευτέρα θα παραστεί σε συνάντηση σχετική με το θέμα που έχει ανακύψει, όπου εκτός από τον ίδιο θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος, η Γυμνασιάρχης Αν. Δαδιώτου, ο έφορος πινγκ πονγκ Γ. Πάντζιος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.