logo


Σήμερα το πρωί παραιτήθηκε από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, την Ενωτική Πρωτοβουλία, και ανεξαρτητοποιήθηκε ο τοπικός σύμβουλος της Ροδόπολης Μ. Κόκκαλης, με επιστολή που την απευθύνει προς το Δήμαρχο, και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου. Στην επιστολή του, που δημοσιεύεται παρακάτω, ο κ. Κόκκαλης κατηγορεί  τη Διοίκηση του Δήμου ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του προεκλογικού της προγράμματος όσον αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης αλλά και ότι απαξίωσε το θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων. Κατηγορεί επιπλέον την παράταξη, με την οποία ο ίδιος εξελέγη τοπικός σύμβουλος, ότι «δεν έχει δείξει πραγματική διάθεση να προσφέρει έργο,  μία παράταξη χωρίς αίσθηση της συλλογικότητας, μία παράταξη η οποία αποφεύγει πεισματικά να απαντά σε πολύ σοβαρές κατηγορίες που της προσάπτουν».

Κύμα παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων

Η παραίτηση του κ. Κόκκαλη από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής και η ανεξαρτητοποίησή του έρχεται να προστεθεί σε αυτήν του συναδέλφου του Β. Πέππα από τη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας, πριν από λίγες ημέρες, του Τ. Μπάση από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου πριν από περίπου ένα μήνα, και του Δ. Χιώτη από τη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου το περασμένο καλοκαίρι, και σύμφωνα με τις πληροφορίες της Οδού Διονύσου, είναι μόνο το πρώτο κύμα των αποχωρήσεων από την Ενωτική Πρωτοβουλία, ενώ αναμένονται εντός των ημερών οι αποχωρήσεις και δημοτικών συμβούλων.

Να σημειωθεί εδώ πως ο κ. Κόκκαλης στην επιστολή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Εντούτοις δεσμεύεται πως θα υπηρετήσει τη Ροδόπολη, είτε ως αιρετός είτε ως απλός ενεργός πολίτης, θέτοντας την εμπειρία και τη γνώση του στη διάθεση της πόλης.

«Με την παρούσα επιστολή δηλώνω την αποχώρηση μου από την παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Σεβόμενος τους φίλους και συνδημότες που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, στις εκλογές της του 2010, ξεκίνησα τη θητεία μου , ως τοπικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης , με όρεξη και όνειρα για την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την περιοχή μας για πολλά χρόνια.

Όνειρα που γεννήθηκαν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης, της οποίας ήμουν μέλος  μέχρι και σήμερα.

Από την αρχή της θητείας μου παρατήρησα πως υπήρξε έλλειψη πολιτικής βούλησης για την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και μία απαξίωση προς τον θεσμό των τοπικών συμβουλίων.

Συναισθανόμενος εξαρχής, ότι το εγχείρημα της συνένωσης των 7 διαφορετικών Δήμων και Κοινοτήτων σε έναν ενιαίο Δήμο  ήταν ένα έργο δύσκολο και χρονοβόρο, έδινα συνεχώς πίστωση χρόνου χωρίς να αποσείω το μερίδιο των ευθυνών που τυχόν μου αναλογούσαν.

Όταν όμως στις αρχές του 2013, την πολιτική εποπτεία και την διαχειριστική ευθύνη της Δημοτικής μας Κοινότητας (Ροδόπολης) ανέλαβε ο νυν Δήμαρχος κ. Ιωάννης Καλαφατέλης, (κρίνοντας προφανώς ότι η σοβαρότητα των προβλημάτων απαιτούσε την δική του ενισχυτική διαχείριση), οι ελπίδες μου, ότι τα προβλήματα της περιοχής θα τοποθετηθούν σε τροχιά επίλυσης, αναπτερώθηκαν. Πιστεύοντας βεβαίως ότι η Ροδόπολη θα τύχει της ανώτερης Δημοτικής εύνοιας.

Αντί αυτού όμως, μέρα με τη μέρα διαπίστωνα πως όχι μόνο δεν γίνεται προσπάθεια για την επίλυσή τους αλλά αυτά πολλαπλασιάζονταν. Η ανάγκη δε, για την παρουσία του Δημάρχου στο Τοπικό μας Συμβούλιο μεγάλωνε συνεχώς και με μεγάλη απογοήτευση, διαπιστώσαμε πως η συμβολή του στη περιοχή μας περιορίστηκε σε μόλις δύο εμφανίσεις σε τοπικά συμβούλια !!! Σε αντίθεση με την παρουσία του σε όλες σχεδόν  τις εκδηλώσεις των συλλόγων της περιοχής.

Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί η υπ’αρίθμ  27/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση του Νόμου 3044/2002 κατά το σκέλος εκείνο που επιτρέπει τη χρήση Γενικής κατοικίας σε περιοχή της Δ.Κ. Ροδόπολης . Μία απόφαση για την οποία ουδεμία ενημέρωση είχα εγώ ή το Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή τον ίδιο τον Δήμαρχο και για την οποία ενημερώθηκα τυχαία από το διαδίκτυο.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώ πως η παραμονή μου σε μία παράταξη η οποία δεν έχει δείξει πραγματική διάθεση να προσφέρει έργο,  μία παράταξη χωρίς αίσθηση της συλλογικότητας, μία παράταξη η οποία αποφεύγει πεισματικά να απαντά σε πολύ σοβαρές κατηγορίες που της προσάπτουν,  δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα μου, τις προσδοκίες μου και τα πιστεύω μου και υποβάλλω την παραίτηση και ταυτόχρονα την ανεξαρτητοποίησή μου.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλο το προσωπικό που εργάζεται στη Δημοτική μας Κοινότητα  για την αυταπάρνηση που επιδεικνύει για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας όπου αυτά προκύπτουν.

Ακόμη να ευχαριστήσω  τους συλλόγους και τους φορείς της Δημοτικής μας Κοινότητας για την τεράστια συνεισφορά τους στη διατήρηση των ηθών και των εθίμων της περιοχής μας καθώς και της προβολής αυτής ακόμη και εκτός των Εθνικών μας συνόρων, καθώς και τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες του κλιμακίου Ροδόπολης και τους συμβούλους της τοπικής μας κοινότητας για την αλληλοεκτίμηση και την  άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία μας.

Δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω και στο εγγύς μέλλον, είτε ως αιρετός είτε ως ενεργός πολίτης, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και τις εμπειρίες μου, με όλες μου τις δυνάμεις, αγωνιζόμενος για την αλήθεια και το καλό της πόλης μας. 

                                                                   Με εκτίμηση

                                                          ΚΟΚΚΑΛΗΣ  ΜΑΝΩΛΗΣ

                                       Ανεξάρτητος Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ροδόπολης»