logo


Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων συστήνεται με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Η Γενική Γραμματεία θα εποπτεύει και θα συντονίζει τη δράση των υπουργείων Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων.
Θα συγκαλεί συσκέψεις συντονισμού με εκπροσώπους των φορέων της κεντρικής διοίκησης και θα συγκροτεί ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και Φορέων.
Θα ασκεί δειγματοληπτικούς ελέγχους, αναζητώντας αυτεπαγγέλτως πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τις εν εξελίξει διαδικασίες εκπόνησης μελετών, εκτέλεσης έργων και υπηρεσιών.

Εντωμεταξύ, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου η προθεσμία

για την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και το εθνικό πρόγραμμα πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.

Η διαβούλευση σε αυτήν τη φάση αφορά στην υφιστάμενη κατάσταση, το θεσμικό πλαίσιο, τους στόχους και τις πολιτικές στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης αποβλήτων στη χώρα.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες η εν λόγω δημόσια διαβούλευση πρόκειται να εμπλουτιστεί με την ανάρτηση του τμήματος της μελέτης του ΕΣΔΑ που αφορά στα σχέδια διαχείρισης ανά ρεύμα αποβλήτου, ενώ μετά το πέρας της θα πραγματοποιηθεί και σχετική ημερίδα.
Όπως έγινε γνωστό, μετά την ολοκλήρωση των δύο μελετών, θα λάβει χώρα η τελική διαβούλευση επί των αντίστοιχων θεσμικών κειμένων.

Τα σχετικά κείμενα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, ενώ οι παρατηρήσεις μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση esda@prv.ypeka.gr .