logo


Πολυσέλιδο –από 30 σελίδες!- κοινό υπόμνημα κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο στο Καπανδρίτι την περασμένη Τρίτη 7 Ιανουαρίου το πρωί οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Διονύσου, δια του εκπροσώπου τους δικηγόρου τους Π. Θωμόπουλου. Εναντίον των παραπάνω συμβούλων- πάνω από το μισό Σώμα!- υπενθυμίζεται πως έχει υποβληθεί μήνυση από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Διονύσου με αφορμή τη θέση και την  ψήφο τους στην υπόθεση των Οικοδομικών Τετραγώνων ΑΛΦΑ, της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου.

Ανάμεσα στους μηνυθέντες περιλαμβάνονται 8 σύμβουλοι της Διοίκησης του Δήμου- ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και η Γραμματέας, 2 Αντιδήμαρχοι, και 4 μέλη- και η πλειονότητα των συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν  οι 25 σύμβουλοι, κατηγορούμενοι ότι με την ψήφο τους απεμπόλησαν περιουσία του Δήμου, υποστηρίζουν πως η μήνυση ουσιαστικά αποτελεί «σαφώς περίπλοκη προεκλογική κατασκευή» με στόχο την κοινωνική και πολιτική ανάδειξη των μηνυτών και των υποκινητών τους ενόψει των εκλογών του προσεχούς Μαΐου, και την αντίστοιχη εκλογική καταβαράθρωση των μηνυομένων.

Επιπλέον, επισημαίνεται στο υπόμνημα πως οι μηνυτές «επιστρατεύουν φήμες και ανύπαρκτα δικαιώματα και μετ’ επιμελείας… αποκρύπτουν πράγματα και καταστάσεις, νομικά και πραγματικά γεγονότα και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που κονιορτοποιούν την υποστηριζόμενη άποψη. Σκόπιμα επίσης και με προφανή δόλο για την ψευδή καταμήνυσή μας, αποκρύπτουν την αλήθεια και τα επίσημα έγγραφα…» (σ.σ. τα υπογραμμισμένα ανήκουν στο συντάκτη του υπομνήματος).

Στο υπόμνημα ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην στάση του πρώην- προ Καλλικράτη- Δημάρχου Διονύσου Σπ. Δαρδαμάνη, ο οποίος στη συζήτηση του θέματος σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αποκήρυξε τις ενέργειες της  Διοίκησής του το 2009 και παραδέχθηκε πως οι ενέργειες αυτές ήταν προϊόν πλάνης και πως το λάθος αυτό επιβάλλεται να διορθωθεί. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως τότε, το 2009, η Διοίκηση Δαρδαμάνη, παρά την αρνητική εισήγηση και της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Διοικητικού προσωπικού, είχε δηλώσει στο Κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου όλα τα Ο.Τ. ΑΛΦΑ- ακόμη και τη Λεωφόρο Διονύσου, αλλά και το Γερμανικό Νεκροταφείο- καθιστώντας  αυτομάτως όσους νόμιμα είχαν αποκτήσει οικόπεδο ή σπίτι εκεί, καταπατητές του Δημοσίου.

Στο κείμενο του υπομνήματος γίνεται εκτενέστατη αναφορά και αναδρομή στο ιστορικό της υπόθεσης, που – σημειωτέον- έχει απασχολήσει επί σειρά ετών και συνεδριάσεων τόσο την πρώην Κοινότητα, όσο και το μικρό Δήμο, αλλά και τον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου.

Το βέβαιο πάντως είναι πως η υποβολή μήνυσης για την υπόθεση συντηρεί και αναβαθμίζει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, και μάλιστα προεκλογικά, όταν- ως γνωστόν- τα «μίση και τα πάθη» οξύνονται, πολλές φορές ανεξέλεγκτα και με απρόβλεπτες συνέπειες.