logo


Παρουσιάστηκε και επισήμως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η τρίτη- μετά τη Συμμαχία για τον Πολίτη και το Διόνυσο,  Ανοιχτοί Ορίζοντες-  δημοτική παράταξη που  θα συμμετάσχει στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Και το όνομα αυτής: Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου (ΔΑΔΙ), με επικεφαλής  τον ανεξάρτητο  δημοτικό σύμβουλο Γ. Ζυγούνα.

Η ιδρυτική συνέλευση της παράταξης, στην οποία παραβρέθηκε η Οδός Διονύσου, πραγματοποιήθηκε  στο εστιατόριο Τα Πευκάκια, στη Δροσιά, με την παρουσία μελών αλλά και φίλων που:

*δια βοής και χειροκροτημάτων επιβεβαίωσαν την έγκρισή τους στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης, η οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί στη δημοσιότητα. Σημειωτέον πως τη διακήρυξη υπογράφουν 105 άτομα

*δια βοής και χειροκροτημάτων, και πάλι, ενέκριναν το μεταβατικό (σ.σ. μέχρι τις εκλογές) καταστατικό, το οποίο διανεμήθηκε επιτόπου  και το οποίο παρουσίασε  η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λ. Φέρμελη, μέλος της παράταξης. Όπως επισημάνθηκε, οι προσθήκες και οι προτάσεις για τροποποίηση ή βελτίωση διατάξεων του καταστατικού, θα ενσωματωθούν εν καιρώ, και πάντως μετά τις εκλογές

*δια βοής και χειροκροτημάτων, τέλος, ενέκριναν την υποψηφιότητα του Γ. Ζυγούνα που θα οδηγήσει την Δημοκρατική Ανατροπή μέχρι τις εκλογές. Η πρόταση για την υποψηφιότητα του κ. Ζυγούνα ήλθε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Σπ. Σπηλιώτη, και ήταν η μοναδική, μια που ουδείς πρότεινε κάποιο άλλο μέλος. Ο επικεφαλής θα είναι μάλλον και ο υποψήφιος Δήμαρχος, όπως με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίσθηκε στην εκπνοή της συνέλευσης.

Επιπλέον επελέγη η 11μελής Συντονιστική Επιτροπή, που στα πρότυπα της δημοτικής κίνησης Ο Διόνυσος Αύριο, αποτελείται από εκπροσώπους των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και 4 θεματικούς, για μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας (περιβάλλον, κοινωνική πολιτική, παιδεία- πολιτισμό- αθλητισμό, καθημερινότητα).

Κατά την παρουσίαση του καταστατικού, εντούτοις,  δεν συζητήθηκε καθόλου το ζήτημα της συνεργασίας  της Δημοκρατικής Ανατροπής με άλλες δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες, παρόλο που προβλέπεται από το καταστατικό. Ας μη λησμονούμε εξάλλου πως  η ίδια η Ανατροπή αποτελεί προϊόν συνεργασίας:  Όπως επιβεβαιώθηκε, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Β. Κοροβέση, μέλος μέχρι πρότινος της ΔΗΜΑΡ Διονύσου, συμμετέχει στη Δημοκρατική Ανατροπή, και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της.