logo


Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η οργάνωση της ΔΗΜΑΡ Διονύσου, απαντώντας στη Β. Κοροβέση, που παραιτήθηκε από την τοπική οργάνωση πριν λίγες ημέρες. Στην απάντησή της η ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά καταλογίζει στην κ. Κοροβέση  πολιτικό καιροσκοπισμό και την κατηγορεί για προσωπικές στρατηγικές και πλήρη αποχή από τις δραστηριότητες της οργάνωσης. Το πλήρες κείμενο της απάντησης είναι το παρακάτω:

Δεκέμβριος 2013                                                                        

Η  κ. Βάσια Κοροβέση η οποία παραιτήθηκε από την Δημοκρατική Αριστερά με δήλωσή της στις εφημερίδες, ποτέ δεν λειτούργησε ως μέλος της ΔΗΜΑΡ Διονύσου. Εντάχθηκε προεκλογικά στην τοπική μας οργάνωση με πρόταση από τα κεντρικά, δηλαδή ήρθε ουρανοκατέβατη και αποχωρεί με τον ίδιο περίπου τρόπο. Την ενισχύσαμε με τις μικρές μας δυνάμεις (παρά τις επιφυλάξεις μας) στις βουλευτικές εκλογές όπου ήταν υποψήφια. Μετά τις εκλογές κρατούσε μια επιφυλακτική στάση και απέφυγε να συνεργαστεί μαζί μας όλο αυτό το διάστημα χωρίς να ξεκαθαρίζει τη θέση της. Ακολουθώντας προσωπικές στρατηγικές, δεν συμμετείχε στη ζωή της οργάνωσης, δεν δήλωσε ποτέ αν διαφωνεί ή συμφωνεί στους σχεδιασμούς και τις δραστηριότητές μας, στις οποίες δεν συμμετείχε  και απείχε συστηματικά από  τις συνεδριάσεις της οργάνωσής μας, διότι «είχε δουλειά».

Αντιλαμβανόμαστε τις σκοπιμότητες της πράξης της, αλλά δεν θεωρούμε ότι αυτή είναι σωστή συμπεριφορά. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το θέμα και τις απορίες φίλων και συνεργατών μας, μόνη της ήλθε και μόνη της έφυγε η  κ. Κοροβέση, χωρίς να μας πει τους λόγους, ως θα ώφειλε να κάνει.                   

Με αυτοκριτική διάθεση  μπορούμε να δηλώσουμε ότι δεν προσπαθήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε να της μάθουμε μερικούς κανόνες πολιτικής ηθικής. Αυτούς ας ελπίσουμε να τους ανακαλύψει στους μελλοντικούς μετεωρισμούς της.                   

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡ ΔΙΟΝΥΣΟΥ