logo


«Με ορατή και διάχυτη την ανάγκη για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, του Δήμου, των Πολιτών και της Κοινωνίας», η δημοτική παράταξη Συμμαχία για τον Πολίτη ενόψει των επερχόμενων εκλογών απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς τις υπόλοιπες παρατάξεις για διάλογο και συνεργασία. Αυτή εξάλλου ήταν και η ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στη Συνέλευση μελών και φίλων της Συμμαχίας την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Η παραπάνω πρόταση,  προς τις παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία, Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες, Ο Διόνυσος Αύριο και Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση- αλλά όχι και προς τη Λαϊκή Συσπείρωση- θέτει προς συζήτηση τη συνεργασία στα θεσμικά όργανα και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, και κυρίως στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και την εξέταση των δυνατοτήτων για συνεργασία προς τη συγκρότηση μιας νέας Δημοτικής Παράταξης.

Σ’ αυτό το τελευταίο ενδεικτικά παρατίθενται από τη Συμμαχία μερικά θέματα, όπως:

H μεθοδολογία συγκρότησης, το εύρος των τοπικών δυνάμεων που θα συμμετέχουν, οι αρχές και οι αξίες που θα εκφραστούν, το προγραμματικό πλαίσιο, τα χαρακτηριστικά και το οργανωτικό μοντέλο μιας  νέας παράταξης, και βέβαια η ανάδειξη της νέας ηγεσίας και του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στη Συνέλευση μελών και φίλων της Συμμαχίας και στην πολιτική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της παράταξης Π.  Βορριάς είχε αφήσει αιχμές για κάποιες από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, τις οποίες η Συμμαχία καλεί σήμερα σε τραπέζι διαλόγου. Είχε φωτογραφίσει, για παράδειγμα, την κίνηση Ο Διόνυσος Αύριο, επειδή στο καταστατικό της αποκλείει από τη θέση τού επικεφαλής πρώην δημάρχους και κοινοτάρχες, αλλά και συμβούλους μέλη ως σήμερα της Διοίκησης «αποκλείοντας με ρατσιστικό τρόπο ανθρώπους που εξελέγησαν δημοκρατικά», αλλά και τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου (σ.σ. στην οποία συμμετέχουν οι ανεξάρτητοι- πρώην στελέχη της Δημοτικής Αρχής- Σπ. Σπηλιώτης, Γ. Ζυγούνας, Λ. Φέρμελη): «Δεν είναι κατ’ ανάγκη εκσυγχρονιστές όσοι συμμετέχουν σε δημοτικές κινήσεις. Και ας μην ξεχνάμε πως δεν φέραμε εμείς τη Διοίκηση του Δήμου στην εξουσία».