logo


Στη γεμάτη από στελέχη και φίλους  αίθουσα GALA στην Άνοιξη έγινε χτες βράδυ η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης της νέας δημοτικής παράταξης «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες». Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι άλλων δημοτικών παρατάξεων που συγκροτούνται ενόψει των εκλογών του Μαΐου- αλλά ουδείς  από τη Δημοτική Αρχή. Εξαίρεση η παρουσία της δημοτικής συμβούλου Σ. Μαγγίνα και του τοπικού Μ. Κόκκαλη, από τη Ροδόπολη αμφότεροι, που όμως εκπροσώπησαν χτες μόνον τον εαυτό τους.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αγγ. Πέππα, δημοτική σύμβουλος  της μείζονος μειοψηφίας  (ΑΔΚ) σήμερα, μέλος επίσης της νέας κίνησης, που παρουσίασε και τον επικεφαλής της παράταξης Δ. Ζαμάνη. Έτσι, ο «Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι η πρώτη δημοτική κίνηση, από όσες έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής στο προσκήνιο, η οποία ανακοινώνει τον εκ μέρους της υποψήφιο Δήμαρχο.

Η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης, η οποία εντούτοις δεν διανεμήθηκε στους παρισταμένους, ολοκληρώθηκε με μια μίνι συνέντευξη Τύπου, όπου τέθηκαν επί τάπητος το οικιστικό- δασικό πρόβλημα του Δήμου μας, η αποχέτευση, τα διόδια, αλλά και οι συνεργασίες με άλλες δυνάμεις του δημοτικού σκηνικού στο δρόμο προς τις εκλογές. Ο κ. Ζαμάνης επιφυλάχθηκε να δώσει πληρέστερες απαντήσεις για τα τρία πρώτα μείζονα προβλήματα, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της παράταξής του, ενώ ήδη υπάρχει πρόσκληση για συνεργασία: Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη Π. Βορριάς, που παρακολούθησε με τριμελή αντιπροσωπεία  την εκδήλωση, επέδωσε στον κ. Ζαμάνη επιστολή- πρόσκληση της Συμμαχίας σε διάλογο για πιθανή συνεργασία σε συγκεκριμένο πλαίσιο.

Την εκδήλωση επιπλέον παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ζυγούνας, Σπ. Σπηλιώτης, Λ. Φέρμελη και Β. Κοροβέση.