logo


Στη σύσταση ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζουν και θα παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση του ρεύματος όπου χρειάζεται, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Όπως όλα δείχνουν, η πρωτοβουλία αφορά σε περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές εκτιμάται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Επιπλέον, στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα, 4 Δήμαρχοι ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξει κάλυψη του κόστους επανασύνδεσης ρεύματος, με σκοπό να επιτραπεί στην Τ.Α., να ρυθμίζει χρέη και οφειλές φτωχών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ. Πρόκειται για τους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Περιστερίου και Καρπενησίου.