logo


Στις 11.30 την Κυριακή 8/12 το πρωί η πόλη και μαζί της κι άλλοι δυο Δήμοι έχουν δώσει ραντεβού στο σταθμό διοδίων στα Κιούρκα, για να διαμαρτυρηθούν για την τοποθέτηση νέων διοδίων  και για την αύξηση στην τιμή των παλιών.

Την ίδια μέρα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας είναι καλεσμένοι στη δεύτερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014, μια που την πρώτη φορά, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, ο προϋπολογισμός είχε απορριφθεί.  Σ’ αυτή τη δεύτερη πρόσκληση, τίποτα καινούργιο δεν είναι συνημμένο, που να δημιουργεί και την ελάχιστη υποψία πως αύριο κάτι νέο θα συζητηθεί για τις οικονομικές προοπτικές του Δήμου. Και πως αυτό το νέο θα δημιουργήσει με τη σειρά του βάσιμη ένδειξη πως αυτή τη φορά ο προϋπολογισμός θα υπερψηφισθεί.

Με τα παραπάνω δεδομένα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γ. Ζυγούνας είχε ζητήσει να μη διεξαχθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό λίγο πριν τη συγκέντρωση για τα διόδια, για ευνόητους  λόγους. Συναντώντας την άκαμπτη άρνηση της Διοίκησης (σ.σ. ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τ. Καρασαρλής επικαλέστηκε τις σφιχτές προθεσμίες για την ψήφιση του προϋπολογισμού), ο κ. Ζυγούνας κάλεσε τις παρατάξεις της μειοψηφίας να απουσιάσουν. Επιτόπου συμφώνησε μαζί του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Πασιπουλαρίδης, ενώ η Συμμαχία για τον Πολίτη και η Λαϊκή Συσπείρωση απέφυγαν να τοποθετηθούν. Άγνωστο συνεπώς παραμένει αν θα επιτευχθεί το μαγικό «21», ο αριθμός των παρόντων συμβούλων που απαιτείται για να υπάρξει απαρτία και να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε συζήτηση.

Συνεπώς: Θα είναι δυνατόν αύριο να διεξαχθεί μια σοβαρή και σε βάθος συζήτηση για το σημαντικότερο οικονομικό εργαλείο της πόλης; Από ποιους; Και από πόσους; Και όσοι προσέλθουν, πού θα έχουν το μυαλό τους, στον προϋπολογισμό ή στο… ρολόι; Μήπως οι πληροφορίες και οι ζυμώσεις τής Δημοτικής Αρχής την τελευταία εβδομάδα τής δημιουργούν την πεποίθηση υπερψήφισης του προϋπολογισμού, ώστε να αγνοεί κάθε άλλη παράμετρο;

Κυριακή- κοντή γιορτή…