logo


Η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, εγκαινιάζει το ρόλο της ως συντονιστή του Συμφώνου των Δημάρχων με τη διοργάνωση ημερίδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, με θέμα: «Ενεργειακή Πολιτική και Καλές Πρακτικές Εφαρμογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Ορίζοντα το 2020».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30 – 14:30, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους εκπρόσωποι από το Tampere της Φινλανδίας, ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από το Ινστιτούτο Wuppertal της Γερμανίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και εκπρόσωποι Δήμων της Αττικής.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία ανταλλαγής γνώσεων που αναπτύχθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CASCADE- Cities Exchanging on Local Energy Leadership», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου, καθώς και η εμπειρία του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) από σχετικά ευρωπαϊκά έργα.

Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  Χρ. Σπιρτζής, εκπρόσωπος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στο τέλος της ημερίδας θα διεξαχθεί συζήτηση πάνω σε θέματα σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή των Δήμων της Ελλάδας στο «Σύμφωνο των Δημάρχων»

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CASCADE.