logo


Ο Π. Βορριάς θα οδηγήσει και πάλι τη Συμμαχία για τον Πολίτη μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές Μαΐου 2014, όπως δια βοής αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης την περασμένη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου.

Στην ίδια Γενική Συνέλευση εξελέγησαν, και πάλι δια βοής, τα τρία μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας-Ελέγχου (Φ. Δήμος, Π. Κολοψούζης, Γ. Πουλίδας) και τα 4 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης (Θ. Καββαθάς, Κ. Μπομπής, Αντ. Σαρρής και Γ. Φωτάκης). Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως και για τα τρία όργανα της παράταξης- Πρόεδρος, Συμβούλιο, Επιτροπή-  οι παραπάνω ήταν και οι μόνοι που είχαν θέσει υποψηφιότητες, «κάτι που δεν προδίδει αδυναμία από μέρους μας, αλλά είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς, μια που νιώθουμε ‘σύντροφοι’ και πάσχουμε για το συμφέρον της πόλης», όπως τόνισε στο τέλος της διαδικασίας ο κ.  Βορριάς.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης εγκρίθηκε, και πάλι δια βοής, ο απολογισμός των τοπικών και των δημοτικών συμβούλων, καθώς και της Επιτροπής Διαφάνειας, η οποία μάλιστα επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παράταξη και πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Βορριάς , πριν την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου, προέβη σε πολιτική τοποθέτηση, στην οποία ανέλαβε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά στη θέση της Συμμαχίας στην υπερψήφιση του περυσινού Προϋπολογισμού 2013 που οδήγησε στη διάσπαση της παράταξης: «Παρόλο που πολιτική μου θέση παραμένει η μη ψήφιση Προϋπολογισμού από μειοψηφία, εντούτοις συμφωνήσαμε τότε να τον ψηφίσουμε βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων  που θέσαμε στη Διοίκηση του Δήμου. Η μη υλοποίησή τους βαρύνει τόσο εμάς όσο και αυτούς, που δεσμεύτηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.  Και δεν παρέλειψε να επιτεθεί  στην ομάδα των τοπικών συμβούλων και των στελεχών της Συμμαχίας που είχαν τότε αποχωρήσει ομαδικά, διαμαρτυρόμενοι για καταπάτηση συλλογικών αποφάσεων της παράταξης, γνωστοί και ως Ενεργοί Πολίτες Διονύσου.

«Ιερή υποχρέωση η αυτόνομη κάθοδος»

Όσον αφορά στις πιθανές συνεργασίες με άλλες παρατάξεις στο δρόμο προς τις εκλογές ο κ. Βορριάς ήταν απόλυτος: «Τα δυο προηγούμενα χρόνια μιλήσαμε, πάντα εκ μέρους της παράταξής μας, με πολλούς, που αποδείχθηκε πως ήθελαν να ‘τσιμπολογήσουν’ άτομα. Δεσμεύομαι να ακολουθήσω κάθε απόφαση για συνεργασία, που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές και διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής. Αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, τότε έχουμε ιερή υποχρέωση να κατέβουμε στις εκλογές αυτόνομα».

Τη Συνέλευση, στην οποία προήδρευε ο Διονυσιώτης Αντ. Σαρρής, χαιρέτισαν οι:

*Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης που προσέθεσε το λιθαράκι του στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται στην πόλη μας: «Η πρόσκλησή σας σήμερα φανερώνει τη διαφορά ποιότητάς  σας από τις άλλες παρατάξεις» τις οποίες επιπλέον  κατηγόρησε για στείρα αντιπολίτευση

*Δ. Ζαμάνης, εκπροσωπώντας μαζί με τους Αγγ. Πέππα και Π. Τσούκα,  τη νέα δημοτική παράταξη Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες, που τόνισε πως η παράταξή του θα είναι δίπλα σε όσους είναι κοινωνοί του νέου οράματος για το Δήμο

*Σπ. Σπηλιώτης που στάθηκε ιδιαιτέρως στη δυνατότητα- μέσω συνεργασιών- αντίστασης στις κεντρικές πολιτικές επιλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Παρέστησαν ακόμη από πλευράς Διοίκησης οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σακελλαρίου, Ν. Πέππας, Ν . Παππάς, ο δημ. σύμβουλος Χ. Παπαβασιλείου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τ. Καρασαρλής, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και από τον Τοπικό Τύπο η Οδός Διονύσου.