logo


76.000 ευρώ το χρόνο. Και για φέτος  το ποσόν αυτό θα αναμορφωθεί στις 94.000 ευρώ. Τόσο πληρώνει τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος Διονύσου ως συνδρομή στο Σύλλογο για την Προστασία της Πάρνηθας  (ΣΥΝΠΠΑ), χωρίς μάλιστα να απολαμβάνει υπηρεσίες ανάλογου κόστους!

Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τη συζήτηση που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, με όλους τους δημοτικούς συμβούλους που την απαρτίζουν- αυτών της πλειοψηφίας συμπεριλαμβανομένων- να αναρωτιούνται ποιες υπηρεσίες τελικώς έχει προσφέρει στο Δήμο Διονύσου, από της συστάσεώς του, ο εν λόγω Σύνδεσμος. Συνέκριναν μάλιστα το έργο του στην πόλη μας με αυτό του ανάδελφου Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, του γνωστού ΣΠΑΠ , στον οποίο η συνδρομή του Δήμου Διονύσου ανέρχεται στο υποπολλαπλάσιο ποσόν των 18.000 ευρώ το χρόνο. Τα χρήματα αυτά, όπως δήλωσε ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αντιδήμαρχος Κ. Κοντάκης, μεταφράζονται σε τρία πυροσβεστικά οχήματα κάθε καλοκαίρι καθώς και στην πρόσληψη 20 πυροφυλάκων για 2 δίμηνα με την ασφάλισή τους,  «ενώ από τον ΣΥΝΠΠΑ δεν παίρνουμε τίποτα». Έκπληξη πάντως προκάλεσε η παραδοχή του κ. Κοντάκη, ότι μέχρι την έναρξη της σχετικής συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή αγνοούσε(!) το ποσόν της συνδρομής του Δήμου στον ΣΥΝΠΠΑ, παρόλο που στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου συμμετέχει ως εκπρόσωπος της πόλης ο δημοτικός σύμβουλος Γρ. Ίσσαρης. Δεσμεύτηκε επιπλέον ο κ. Κοντάκης ότι θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο  σχετικό θέμα, ώστε το Σώμα πλέον να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στον ΣΥΝΠΠΑ.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα, πλην Διονύσου, μέλη του Συνδέσμου για την Πάρνηθα, είναι οι Δήμοι  Ωρωπού, Κηφισιάς, Φυλής, Αχαρνών και Μεταμόρφωσης. Στο Σύνδεσμο, προ Καλλικρατικής ένωσης, ανήκε μόνο το Κρυονέρι, του οποίου ως γνωστόν μεγάλη έκταση βρίσκεται στα όρια του Παρνηθαϊκού όρους.