logo


Για την «πολύπαθη» οδό Γούναρη στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου η παρακάτω επιστολή κατοίκων, η οποία εκτός από την αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης -που παραμένει σε εκκρεμότητα από το 1990(!!!)-, αφήνει και ευθείες αιχμές και για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή καταλογίζοντάς της αναποφασιστικότητα, αλλά και για τη σημερινή Διοίκηση του καλλικρατικού Δήμου, που παραπέμπει το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου από μήνα σε μήνα.

Η επιστολή των κατοίκων έχει ως εξής:

Στην Δημοτική Κοινότητα Διονύσου επί προεδρεύοντος Σάκη Σωτηρίου ασφαλτοστρώθηκε η… μισή οδός Γούναρη από το σημείο που τέμνει την οδό Στρατή Καρρά μέχρι την Καποδιστρίου.

Γιατί όμως η μισή οδός;

Ορισμένοι κάτοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί ότι στο άλλο μισό της οδού είχαν αλλοιωθεί τα υψομετρικά με επιχωματώσεις κ.τ.λ.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας προκάλεσε μια συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής (έτος 1990!) με σκοπό την εύρεση συναινετικής λύσης, η οποία βρέθηκε μεν, αλλά ορισμένοι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους υπαναχώρησαν την επομένη.

Ακολούθησαν πολυετείς δικαστικοί αγώνες μέχρι και στο Σ.τ.Ε, το οποίο με απόφασή του αποφάνθηκε οριστικά και  αμετάκλητα για τα υψομετρικά, τα οποία ουσιαστικά συνέπιπταν με εκείνα στα οποία είχαν καταλήξει συναινετικώς  προ εικοσαετίας!

Δυστυχώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Διονύσου δεν επέδειξε την δέουσα αποφασιστικότητα και το ήμισυ της οδού Γούναρη παραμένει στην χωματώδη κατάσταση  με λάσπες το χειμώνα και σκόνη το καλοκαίρι.

Ο Καλλικρατικός Δήμος Διονύσου, μετά τα επανειλημμένα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, ενέταξε – αφού είχαν αρθεί πλέον όλα τα εμπόδια νομικής φύσης – στα υπό κατασκευήv δημοτικά έργα και την ασφαλτόστρωση του υπολοίπου της οδού Γούναρη, που τελικά εγκρίθηκε (2012). Αρχές Αυγούστου 2013, ένα χρόνο μετά, το έργο ύψους 100 χιλ. ευρώ δημοπρατήθηκε και αναδείχθηκε εργοδότης.

Απέμεινε πλέον  η έναρξη του έργου ασφαλτόστρωσης.

Τίποτε όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Οι αναβολές, χωρίς πειστική αιτιολόγηση, διαδέχονται η μία την άλλη. Από Σεπτέμβριο, κατά διαβεβαίωση των αρμοδίων του Δήμου, μεταφέρθηκε για τα τέλη του ιδίου  μήνα. Μετά για τις αρχές Οκτωβρίου, στη συνέχεια τέλη του ιδίου μήνα, μετά αρχές Νοεμβρίου και πάει λέγοντας…

Ο καλοπροαίρετος αλλά αγανακτισμένος πολίτης διερωτάται τι συμβαίνει με όλες  αυτές τις αναβολές; Mήπως στοχεύουν στο να περάσει και ο Δεκέμβριος οπότε  απόλλυται και το σχετικό κονδύλι;

Άλλοι πλέον καχύποπτοι, και δικαίως, λένε ότι κάτι φαίνεται να βρωμάει σε όλη αυτή την υπόθεση…

Ο Δήμος ας το διαψεύσει.

(Ακολουθούν υπογραφές)

Για την ιστορία να σημειωθεί πως το θέμα της οδού Γούναρη έχει απασχολήσει το Κοινοτικό και εν συνεχεία Δημοτικό Συμβούλιο του προ Καλλικράτη Διονύσου πολλές φορές κατά το παρελθόν, μια που η πρόσβαση στο δρόμο παραμένει προβληματική για τους παρόδιους χειμώνα καλοκαίρι. Με απόφαση του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου το έργο της ασφαλτόστρωσης στην οδό Γούναρη, ύψους 94.000 ευρώ, που περιελάμβανε ακόμη την κατασκευή καρασπεδόρειθρων και την αποχέτευση ομβρίων, δημοπρατήθηκε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Έκτοτε η κατασκευή του, όπως γράφουν και οι κάτοικοι στην επιστολή τους, αναβάλλεται συνεχώς.