logo


Η  Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους Οργανισμούς που ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, εφόσον η αξιολόγησή τους δείξει πως δεν εξυπηρετούν δημόσιο σκοπό. Το κλείσιμο των παραπάνω Οργανισμών, μαζί και με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Μουσείο Τεχνολογίας και Επιστήμης, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου κ.ά. θα γίνει στο πλαίσιο του στόχου των 4000 απολύσεων μέχρι τέλους του έτους και των άλλων 11000 μέσα στο ‘14, για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΕΘΝΟΣ, οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων θα μεταφερθούν στα εποπτεύοντα υπουργεία και στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων. Προσωπικό που απασχολείται σε ΝΠΙΔ και ανώνυμες εταιρείες που καταργούνται, θα απολύεται.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο σκοπός της ΕΕΤΑΑ είναι ηπαροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε φορείς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα. Επιπλέον και για την επίτευξη του σκοπού της συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό Δικτύων και Συνεργασιών.  Η ΕΕΤΑΑ υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων που διευκολύνουν τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα το Βοήθεια στο Σπίτι, την δωρεάν ένταξη παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης κ.λπ.

Ενώ το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο φορέας με την πολιτική κι επιστημονική σύνθεση που έρχεται να καλύψει την ανάγκη της μελέτης και επιστημονικής προσέγγισης και τεκμηρίωσης των ζητημάτων που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.  Το Διοικητικό του Συμβούλιο μάλιστα αποτελείται αποκλειστικά από αιρετούς και πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και από εξειδικευμένο Επιστημονικό Συμβούλιο.