logo


Με καταγγελίες για το διεκπεραιωτικό αλλά όχι και ουσιαστικό ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας, Πολιτισμού και Άθλησης Ο ΘΕΣΠΙΣ, αλλά και για προειλημμένες έξωθεν αποφάσεις που καλείτο αυτό το Δ.Σ. να εγκρίνει εκ των υστέρων, ο Β. Δαρδαμάνης, μέλος του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ και από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης της Διοίκησης, υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή του, δηλώνοντας την αντίθεσή του στην «παλαιολιθική πολιτική».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης του κ. Δαρδαμάνη έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Διονύσου, Κον Καλαφατέλη Γιάννη
Πρόεδρο Δ.Σ. «ΘΕΣΠΙΣ», Κον Καρυστινό Νίκο                                         ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Μέλη –Αναπληρωματικά Μέλη Δ.Σ. «ΘΕΣΠΙΣ»
Διόνυσος,12 Νοεμβρίου 2013

Αγαπητοί φίλοι,

Η λειτουργία του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ δεν έχει τον ουσιαστικό θεσμικό ρόλο που θα έπρεπε να είχε, αλλά διεκπεραιωτικό. Οι σημαντικότερες από τις αποφάσεις που λαμβάνονται είναι προειλημμένες και υπαγορεύονται από πρόσωπα εκτός του ΘΕΣΠΙ. Είναι αλήθεια ότι διαφορετικά πίστευα ότι θα λειτουργήσει ένα τόσο σημαντικό όργανο, δυστυχώς έκανα λάθος. Η λειτουργία του Δ.Σ. θα έπρεπε να είναι διαφορετική, περισσότερο ουσιαστική. Ειλικρινά νοιώθω διακοσμητικό στοιχείο, κάτι το οποίο δεν είναι στις προθέσεις μου. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, σε όσους μπορούν να το καταλάβουν, ότι πρακτικές και λογικές του παρελθόντος δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν. Σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από την θέση του μέλους του Δ.Σ. διότι είναι δεδομένη η υποβάθμιση του από συγκεκριμένους φορείς μιας παλαιολιθικής πολιτικής στην οποία είμαι αντίθετος.
Με τιμή
Βασίλης Δαρδαμάνης
Χειρουργός Οδοντίατρος

Σε δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου ο κ. Δαραδαμάνης ξεκαθαρίζει πως οι αιχμές και οι καταγγελίες του δεν αφορούν στον Πρόεδρο του ΘΕΣΠΙ Ν. Καρυστινό, ενώ τονίζει πως δεν ήταν το Δ.Σ. αυτό που διαμόρφωνε τις αποφάσεις, με συνέπεια να μην ασκεί το θεσμικό του ρόλο. Ως παράδειγμα αναφέρει τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, στη διαμόρφωση του προγράμματος των οποίων καμία συμμετοχή δεν είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ. Κλήθηκε όμως να εγκρίνει εκ των υστέρων τον προϋπολογισμό τους.

Σε αντίστοιχη επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του ΘΕΣΠΙ, ο κ. Καρυστινός δήλωσε πως η παραίτηση Δαρδαμάνη θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, το οποίο και θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση- απάντηση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δαρδαμάνης το 2005 εξελέγη Γραμματέας στον Αθλητικό Όμιλο Διονύσου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, ενώ από το 2006 είναι Πρόεδρος του ΑΟΔ. Επιπλέον ήταν το 2010 από τα ιδρυτικά μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που σήμερα διοικεί το Δήμο. Είχε μάλιστα ορισθεί προεκλογικά από τη δημοτική παράταξη στην οποία ανήκε ως ένας από τους υπεύθυνους της ομάδας δουλειάς για τον αθλητισμό.