logo


enosigoneondionisou@gmail.com
www.enosigoneondionisou.gr

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων δημοσίων Σχολείων του Δήμου Διονύσου, καλεί τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, αλλά και τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν τη νέα πρωτοβουλία της που αφορά στην ενημέρωση, πρόληψη και διασφάλιση της υγείας των μαθητών του Δήμου. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ένωσης δύο Μαίες από το Γυναικολογικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, θα μιλήσουν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στα πλαίσια προγράμματος πρόληψης κι αγωγής υγείας.

Γυμνάσιο: Το Πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση μόνο κοριτσιών της 2ας Γυμνασίου, για τη φυσιολογία-ανατομία του γυναικείου γενετικού συστήματος-κανόνες υγιεινής, εμμηναρχή και διαταραχές εμμήνου ρύσεως στην εφηβεία.
Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν μόνο μαθήτριες.
Συνήθως η διάρκεια είναι 1 διδακτική ώρα κι ένα διάλειμμα με στόχο ερωτήσεις και διαλογική συζήτηση με τα παιδιά.

Λύκειο: Κοινή ομιλία σε αγόρια και κορίτσια της 2ας Λυκείου, με απλή αναφορά στο γενετικό σύστημα – ανδρικό και γυναικείο- κανόνες υγιεινής, γενετήσια διαπαιδαγώγηση των εφήβων (γνωριμία με τις μεθόδους αντισύλληψης και προφύλαξης από γενετήσια νοσήματα).
Η διάρκεια της παρουσίασης είναι περίπου 90 λεπτά, ανάλογα με τις ερωτήσεις και το ενδιαφέρον των παιδιών.

Οι συζητήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν Δευτέρα έως Παρασκευή, την ώρα που θα καθορίσει ο Δ/ντής του σχολείου.
Θα ήταν θεμιτό, η ομάδα των παιδιών να είναι περίπου 20 άτομα στο Γυμνάσιο και μέχρι 30 άτομα στο Λύκειο, ώστε να γίνει καλύτερη κι ουσιαστική συζήτηση με τα παιδιά.
Φυσικά μπορούν να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 2 συνεδρίες, όσες κριθούν αναγκαίες, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των Δ/ντών και του Σχολικού Συμβούλου.
Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Παιδείας,  κατόπιν αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο Διευθυντή.
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε :
1. Γυναικολογικό ιατρείο Κέντρου ΥΚ στο τηλ. 2295320037 από τις 9:00 έως τις 12:00 καθημερινά
2. Κα Όλγα Χαροκόπου στα τηλ. 6998120545 και 2295320065 .
3. Nα στείλετε ερωτήσεις στην ηλεκτρονική Διεύθυνση της Ένωσης Γονέων enosigoneondionisou@gmail.com