logo


Σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στις 1.30 το μεσημέρι θα υπογραφούν από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτη, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής πέντε νέες συμβάσεις κατασκευής έργων, συνολικού προϋπολογισμού 42,5 εκ. Ευρώ και η ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2007-2013 11 έργων, συνολικού προϋπολογισμού  44,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 37,7 εκ. ευρώ. Η διαφορά των δαπανών θα καλυφθεί από άλλες πηγές χρηματοδότησης. Επίσης, θα υπογραφεί μια Προγραμματική Σύμβαση, με προϋπολογισμό 1,7 εκ. Ευρώ.

Στην εκδήλωση θα παραστούν οι δήμαρχοι των περιοχών όπου θα κατασκευαστούν τα έργα. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο συνέντευξη τύπου για τα έργα.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα έργα που θα ενταχθούν στο ΠΕΠ Αττικής βρίσκεται και η «Κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο Δήμο Διονύσου», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τη β’ φάση του έργου της κατασκευής αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων, με την οποία συμπληρώνεται το υπάρχον δίκτυο ομβρίων, ώστε να γίνει ευχερέστερη η συλλογή και απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής.

πηγή: aftodioikisi.gr