logo


Αγαπητοί Φίλοι και Συμπολίτες,

Την Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε μια σημαντική προσπάθεια περιβαλλοντικής ανάπλασης του κτήματος των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου. Τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι, οι Ανιχνευτές, τα Ενήλικα Στελέχη μας, Γονείς και Φίλοι του Συστήματός μας δενδροφύτευσαν περίπου 130 δένδρα διαφόρων ειδών και ποικιλιών.

Πιο συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 20 οπωροφόρα δένδρα, όπως μηλιές, κερασιές, καρυδιές και αμυγδαλιές, 4 πλατάνια, 2 έλατα, 10 κυπαρίσσια και περίπου 100 πεύκα. Όλα τα δένδρα είναι ύψους άνω του 1,50μ. ώστε να αποφέρουν σχετικά σύντομα αποτελέσματα. Το κόστος προμήθειάς τους καλύφθηκε από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου ύστερα από ενέργειες της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης αλλά και από την ευγενική χορηγία της εταιρείας «Ηλίας Μπούρας – Έργα Πρασίνου».

Η επιλογή των δένδρων έγινε βάσει των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας αλλά και βάσει των εκπαιδευτικών στόχων μας. Τα οπωροφόρα δένδρα θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να εξασκηθούν στη παρατήρηση της φύσης μέσα από την καρποφορία καθώς και στην αναγνώριση των εποχών, τα έλατα θα βοηθήσουν στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό μας και τέλος όλοι οι 130 νέοι φίλοι μας θα βοηθήσουν στη συγκράτηση των υδάτων από τον αντιπλημμυρικό αγωγό που φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις μας, θα παράγουν οξυγόνο, θα μας προστατεύουν από το βοριά και θα δημιουργούν σκιά το καλοκαίρι.

Δυστυχώς αγαπητοί Φίλοι και Συμπολίτες το καλοκαίρι του 2008 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε το πανέμορφο δάσος πέριξ του χώρου μας, ευτυχώς όμως μέσα σε εκείνη τη δυστυχία με τη βοήθεια Προσκόπων φίλων μας, Εθελοντών Πυροσβεστών, αλλά και με τη πρόβλεψη της καθαριότητας του χώρου μας καταφέραμε να σώσουμε τις εγκαταστάσεις μας και σήμερα γιορτάζουμε την περιβαλλοντική αυτή ανάπλαση η οποία ελπίζουμε αποτελέσει μια νέα αρχή για αυτή τη μικρή γωνιά της πόλης μας.

Η δράση αυτή αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά και τα ενήλικα στελέχη μας που πραγματοποίησαν τη δράση την περασμένη Κυριακή αλλά στους Φίλους με τη μαυρισμένη Προσκοπική στολή που εκείνο το ανατριχιαστικό καλοκαίρι ήταν δίπλα μας.

«…για να κάνουμε αυτό τον κόσμο λίγο καλύτερο απ` ότι τον βρήκαμε…»

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Λεωφ. Διονύσου (Όπισθεν γηπέδων ποδοσφαίρου – τένις)

e-mail: npdionisou@gmail.com