logo


Με την τοπική αγορά να σφύζει από κίνηση- στους δρόμους αλλά και σε κάποια καταστήματα- εφαρμόστηκε από πολλούς εμπόρους της πόλης μας το δικαίωμα να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Το «πείραμα της Κυριακής» ακολούθησαν, με απόφαση της εργοδοσίας, όλες οι μεγάλες αλυσίδες που διατηρούν καταστήματα στο Δήμο Διονύσου, όπως τα super markets AB, Carrefour και LIDL, στα οποία η αγοραστική κίνηση ήταν ικανοποιητική, όπως και το JUMBO και το ΔΙΑΦΑΝΟ, ενώ, αντιθέτως,  ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ παρέμεινε κλειστός. Αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις, παρόλο που δεν εξάντλησαν το ωράριο μέχρι τις 8 το βράδυ εντούτοις παρέμειναν ανοιχτές για αρκετές ώρες περιμένοντας το αγοραστικό κοινό.

Ο εμπορικός κόσμος στην πόλη μας δεν τήρησε αυτονόητα κοινή στάση μια που Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει συσταθεί μέχρι σήμερα. Κατά πληροφορίες, προσπάθεια για τη σύσταση Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου βρίσκεται στο Πρωτοδικείο, το οποίο και αναμένεται να εγκρίνει το Καταστατικό περί τα μέσα του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε πως το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο βρίσκει αντίθετους τους περισσότερους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Μια νέα προσπάθεια για την τόνωση της αγοράς και της απασχόλησης ξεκίνησε σήμερα, με το εκπτωτικό δεκαήμερo και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων Κυριακή. Ελπίζω η κίνηση αυτή να επιδράσει θετικά στην αγορά και φυσικά να τηρηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος για την προστασία των εργαζομένων. Η Περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας τη διαδικασία του ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε κάθε Αντιπεριφέρεια, θα συμβάλλει ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς συγκεκριμένες Κυριακές του χρόνου.

Είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών, των νέων ανθρώπων που αναζητούν δουλειά και των εμπόρων, που αποτελούν σημαντικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας».