logo


Μεγάλη επιτυχία γνώρισε ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δήμου Διονύσου, τον οποίο διοργάνωσε με άψογο τρόπο ο Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ», με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Στον 2ο αγώνα δρόμου και τον μίνι μαραθώνιο των 7 χιλιομέτρων που περιελάμβανε την αρχική Φειδιππίδεια διαδρομή, πήραν συνολικά μέρος περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, κηρύσσοντας την έναρξη του  Λαϊκού Δρόμου στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας, σε σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ των άλλων, σημείωσε: «Στη φετινή αγωνιστική εκδήλωση έχει συμπεριληφθεί το αρχικό τμήμα της ιστορικής Φειδιππίδειας διαδρομής, κάτι που της προσδίδει ακόμη περισσότερη αίγλη και ενδιαφέρον.

Αφού ευχαριστήσω την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την στήριξη, την Περιφέρεια Αττικής, και την ασφαλιστική εταιρία Α.Χ.Α, για την συνεργασία θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά που βλέπω ανάμεσα στους δρομείς άτομα κάθε ηλικίας.

Η ενίσχυση και στήριξη του μαζικού Αθλητισμού είναι στις πρώτιστες προτεραιότητές μας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο Αθλητισμός δίνει σε όλους την ευκαιρία να θέτουν συνεχώς νέους στόχους και να τους επιτυγχάνουν.

Αυτό θα πρέπει να είναι και μία από τις φιλοσοφίες της ζωής μας καθημερινά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο χαιρετισμός που απεύθυνε ο πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Ν. Καρυστινός, που ευχαρίστησε τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας και όλους όσοι συνέβαλαν στην άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη η περιφερειακή σύμβουλος Δ. Αφεντούλη και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Γ. Κόκκαλης.

Τον 2ο λαϊκό δρόμο Δήμου Διονύσου και τον μίνι μαραθώνιο των 7,5 χλμ. παρακολούθησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Ν. Πέππας, Ν. Παππάς και Κ. Κοντάκης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’βάθμιας εκπαίδευσης Λ. Μήλα, και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της διαδρομής απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία. Επίσης, από τον Δήμο Διονύσου τιμήθηκε ο Π. Παπούλιας, πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων.