logo


Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε 5 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Διονύσου, μετά την εφαρμογή της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για συγχώνευση- κατάργηση τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα σχολεία που πλήττονται ιδιαιτέρως είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο Δροσιάς, το Γυμνάσιο και Λύκειο της Άνοιξης και το Γυμνάσιο του Αγ. Στεφάνου, όπου καταργούνται τμήματα και ο αριθμός των μαθητών αυξάνει μέχρι και 30 παιδιά ανά τμήμα. Να σημειωθεί εδώ πως ανάμεσα στα παιδιά υπάρχουν και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, για τους οποίους ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να φοιτούν σε τμήματα με μειωμένο αριθμό μαθητών.

Το θέμα, με όλες τις παραμέτρους του, απασχόλησε την Ένωση Γονέων Διονύσου στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου. Εκεί αναφέρθηκαν όλες οι κινήσεις στις οποίες έχει προβεί μέχρι στιγμής η Ένωση, με μηδενική δυστυχώς ανταπόκριση από τους αρμοδίους. Χαρακτηριστικό ήταν ότι, όπως αναφέρθηκε, η ίδια η Αντιδήμαρχος Παιδείας Θ. Σαραντάκη ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή από τους  γονείς, ενώ όλες οι προσπάθειες να επικοινωνήσει η Ένωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν πέσει στο κενό. Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την κλιμάκωση των αντιδράσεων με ευρεία ενημέρωση όλων των Συλλόγων Γονέων, αλλά και κινητοποιήσεις από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εντωμεταξύ, και με την εκπαίδευση στο Διόνυσο να νοσεί σοβαρά- αιφνιδιαστική κατάργηση 3 Νηπιαγωγείων, κατάργηση του Ολοήμερου Σχολείου, κενά σε εκπαιδευτικούς, και τώρα συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων- και να απαιτεί συσπείρωση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, νέα κόντρα έχει ξεσπάσει στους κόλπους των γονέων και των Συλλόγων τους:

* Σε επεισοδιακή συνεδρίαση του Συλλόγου Σταμάτας, παραιτήθηκε η Πρόεδρος καταγγέλλοντας τον Αντιπρόεδρο για ανοίκεια προσωπική επίθεση εναντίον της

* Ο Σύλλογος του Γυμνασίου Άνοιξης με πρόσφατη απόφασή του, αποχώρησε από την Ένωση Γονέων «για λόγους ηθικής τάξεως, δεοντολογίας και παραβίασης αρχών του καταστατικού», ενώ με το ίδιο ερώτημα πραγματοποιείται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Άνοιξης

* Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αναβρασμός επικρατεί και στο Σύλλογο Γονέων της Ροδόπολης

Η αντιπαλότητα, με την ανταλλαγή επιστολών και την ανάρτηση σχολίων- πολλές φορές προσωπικών και απαξιωτικών- αντικατοπτρίζεται και στη σελίδα Γονέων της Ένωσης Γονέων στο facebook, δημιουργώντας συνθήκες ρήξης.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά κρίση στο Δευτεροβάθμιο όργανο των Γονέων: Το 2011, σε συνθήκες καλλικρατικού Δήμου, υπήρξε προσπάθεια για τη δημιουργία Ένωσης, από Συλλόγους που δεν αποδέχονταν ότι η Ένωση Αγ. Στεφάνου- τότε- εκπροσωπούσε νόμιμα τους Συλλόγους στον ενιαίο Δήμο. Η προσπάθεια αυτή είχε διχάσει τους γονείς και  τους Συλλόγους τους, είχε αφήσει για καιρό ακέφαλο το γονεϊκό κίνημα, είχε φέρει σε μεγάλη αμηχανία τη- νέα τότε- Δημοτική Αρχή και τελικά δεν τελεσφόρησε στο Πρωτοδικείο. Πρωτεργάτες της ήταν ο Γ. Πάντζιος (Πρόεδρος τότε του Συλλόγου Γονέων Λυκείου και της Ένωσης Γονέων τού- μικρού- Δήμου Διονύσου) και ο Μ. Λουκάτος, Πρόεδρος σήμερα του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Άνοιξης που, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αποχώρησε πρόσφατα από την Ένωση.