logo


Ανοίγοντας και επισήμως για την παράταξή του την προεκλογική περίοδο, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη Π. Βορριάς απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη και τους φίλους, με την οποία:

*Καταλογίζει την ευθύνη για το θλιβερό κατάντημα της πόλης στη Δημοτική Αρχή και σε όσους τη στήριξαν, ακόμη και αν πλέον δεν ανήκουν στη δύναμή της.                                                                                                                                                            *Τονίζει τη θετική στάση της Συμμαχίας απέναντι στα προβλήματα της πόλης, που απέρριψε τη στείρα κριτική                                                                  *Ανακοινώνει τη δημιουργία μιας καινούργιας προσπάθειας και καλεί σε συμμετοχή και συνεργασία για την αλλαγή του δημοτικού σκηνικού.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Άγιος Στέφανος, 01/11/2013

Αγαπητή/έ  φίλη/ε ,  

Πέρασε καιρός  από τότε  που συμπαραταχθήκαμε,  ενώσαμε τις προσπάθειες μας   και πορευθήκαμε  με την Παράταξη που δημιουργήσαμε, τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ,  στις Δημοτικές εκλογές του 2010.  ΜΑΖΙ, δώσαμε έναν έντιμο αγώνα, με αξιοπρέπεια, χωρίς υποσχέσεις και ταξίματα, με αρχές και αξίες. 

Σήμερα, τρία  χρόνια μετά τις εκλογές, βλέπουμε ότι οι προσδοκίες των συμπολιτών μας έχουν διαψευστεί. Το ευκαιριακό αυτοδιοικητικό συνονθύλευμα  που κέρδισε τις Δημοτικές Εκλογές, με επικεφαλής το σημερινό Δήμαρχο κ. Καλαφατέλη, βρίσκεται σε διάλυση και δυστυχώς συμπαρασύρει, μέρα με τη μέρα, στον κατήφορο του μαρασμού και τις πόλεις μας. Ο Δήμος έχει περιέλθει πλέον σε κώμα και καμιά επικοινωνιακή «φανφάρα» δεν μπορεί να κρύψει την καθημερινή τραγική πραγματικότητα.   

Για το θλιβερό αυτό κατάντημα, ευθύνη  έχουν εξίσου  όλοι όσοι συμμετείχαν και συνέπραξαν στην άνοδο στη Διοίκηση του Δήμου της «τραγικής» Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ανεξάρτητα αν κάποιοι από αυτούς παραμένουν ακόμη στη λεγόμενη πλειοψηφία (!!!) του Δήμου ή αποχώρησαν από αυτή σταδιακά, για να περισώσουν τους εαυτούς τους και να φτιάξουν εκ νέου το αυτοδιοικητικό τους μέλλον και προφίλ. 

Εμείς, από την πλευρά μας, επιλέξαμε το δρόμο της θετικής αντιμετώπισης των δημοτικών θεμάτων με κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους απορρίπτοντας  τη στείρα κριτική και την πολιτική «του όχι σε όλα», που κάποιοι έκαναν σημαία τους, αδιαφορώντας για τους Πολίτες και τα προβλήματά τους.  

Προσπαθήσαμε όλο αυτό τον καιρό με τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα των πόλεων μας (ιδιοκτησιακό, δασικό, αποχετευτικό, κ.ά.) αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας που αφορούν όλους τους συμπολίτες μας.  

Αγαπητή/ε φίλη/ε, 

Τώρα έφτασε η ώρα της μεγάλης απόφασης. Συμμετέχουμε στην καινούργια προσπάθεια, Συνεργαζόμαστε με ίσους όρους και προγραμματικές συμφωνίες με άλλες Αυτοδιοικητικές Δυνάμεις, Αλλάζουμε το Δημοτικό Σκηνικό.

 

Για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΡΙΑΣ