logo


Με 18 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που αναμένεται να δοκιμάσει και πάλι τις αντοχές των παρισταμένων. Προς τούτο συντείνουν οι παρακάτω λόγοι:

*Η ανακοίνωση για τη συνεδρίαση ήρθε σε γνώση των δημοτικών συμβούλων το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου. Συνεπώς για την ενημέρωσή τους πάνω στα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της ημέρας – και εφόσον θέλουν να πηγαίνουν «διαβασμένοι» στο ρόλο τους- είχαν στη διάθεσή τους μόνον σήμερα το πρωί. Και αλλοίμονο σε όσους εργάζονται…

*Το τελευταίο- το 18ο–  θέμα της σημερινής συνεδρίασης αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Διονύσου για το 2014. Πρόκειται για το ίδιο Πρόγραμμα που πριν ένα μήνα περίπου είχε απορριφθεί ως «ανεδαφικό, ανεφάρμοστο και έκθεση ιδεών» από την πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων, επέστρεψε προς συζήτηση στις 7 Οκτωβρίου, για να αποσυρθεί τότε  με πρωτοβουλία της Διοίκησης και επανέρχεται σήμερα διορθωμένο και εμπλουτισμένο με τις όποιες παρατηρήσεις και προσθήκες του Σώματος. Ο τεχνικός μπούσουλας της πόλης για την επόμενη χρονιά, με λίγα λόγια, επελέγη να συζητηθεί μετά τις «Επιστροφές χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων» (για δυο κατηγορίες πολιτών), την «Αναγκαιότητα προμηθειών και παροχής υπηρεσιών» (δυο κατηγορίες και εδώ), την «Εκποίηση άχρηστων αντικειμένων» του Δήμου, την χορήγηση αδειών για την άσκηση πλανόδιου εμπορίου, δυο αναμορφώσεις προϋπολογισμού και μια έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης.

*Ανάμεσα στα θέματα που άδηλο παραμένει πώς έχουν ιεραρχηθεί, βρίσκεται στη 10η θέση ο Κανονισμός Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Διονύσου, που ουσιαστικά αποτελεί ενοποίηση των Κανονισμών που ίσχυαν στις 7 Δημοτικές Κοινότητες προ Καλλικράτη . Παρόμοια με το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο (ενιαίος) Κανονισμός Καθαριότητας, αφού πέρασε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είχε έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο αλλά αποσύρθηκε για να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις και οι απόψεις των Δημοτικών συμβούλων.

*Τέλος, επανέρχεται για συζήτηση ο καθορισμός Τράπεζας στην οποία ο Δήμος θα ανοίξει λογαριασμό προθεσμιακής κατάθεσης. Το συγκεκριμένο θέμα είχε και πάλι συζητηθεί και αποσυρθεί, ώστε ειδική επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους με γνώση περί τα οικονομικά να κάνει έρευνα αγοράς ανάμεσα στις Τράπεζες της περιοχής  για το συμφερότερο επιτόκιο.

Να σημειώσουμε, για την ιστορία, πως την ίδια ώρα που ξεκινά το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 7 το βράδυ, η Κίνηση Πολιτών στο Κρυονέρι καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα της περιοχής για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.