logo


Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 το Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης, εκπροσωπούμενο από τη ΣΤ΄ τάξη, ήταν μεταξύ των τριών επιλεγμένων σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο «Aρχιεπισκοπή Αθηνών-Ανταποδοτική Ανακύκλωση» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Μ.Κ.Ο «Αποστολή» και ο εθνικός φορέας ανακύκλωσης «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οικολογίας και την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, παρουσία του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλου.

Η συμμετοχή του Δημοτικού Άνοιξης στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, ο οποίος έχει καταθέσει αίτημα στο φορέα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», προκειμένου να τοποθετηθεί έξω από το σχολείο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που αποτελείται από εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για τη “Διαλογή στην Πηγή” των άδειων συσκευασιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση,  έφτιαξαν έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά και συμμετείχαν σε διαγωνισμό ανακύκλωσης. Τα δύο από τα τρία δώρα κέρδισαν οι μαθητές του Δημοτικού Άνοιξης Κ. Κουσίδης και Ε. Γιατράκου-Ζερβουλάκου.  Τα  παιδιά συνοδεύονταν από το Διευθυντή του σχολείου Γ. Παγανόπουλο και τις δασκάλες Μ. Καφαντάρη και Χ. Κακαβογιάννη. Το Σύλλογο Γονέων εκπροσώπησαν οι Κ. Αυγέρη και  Μ. Λουκάτος.