logo


Ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους στην έκδοση ατομικών Δελτίων Υγείας για τους μαθητές του Δήμου Διονύσου απευθύνει και δημοσίως η Ένωση Γονέων. Επιπλέον στην επιστολή της η Ένωση τονίζει ότι θα ακολουθήσει και άλλη κινητοποίηση για ατομικά Δελτία Υγείας, καθώς και συνεννόηση με το ΚΕΘΕΑ σχετικά με το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης των ναρκωτικών.

Η επιστολή της Ένωσης Γονέων έχει ως εξής:

Με πρωτοβουλία και ενέργειες της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, όρισε τη δημιουργία κλιμακίου ιατρών στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, ώστε να εκδοθούν Ατομικά Δελτία Υγείας για μαθητές Πρωτοβάθμιας (νήπια,1η,3η,5η Δημοτικού) & Δευτεροβάθμιας (1η Γυμνασίου, 1η Λυκείου) Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου.

 Στις 25/09/2013,προσήλθαν κι εξετάστηκαν 74 παιδιά στο ΚΥΚ, από τα οποία τα 44 μεταφέρθηκαν με οχήματα του Δήμου μας και συνοδούς μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, ενώ τα υπόλοιπα μετακινήθηκαν με δικό τους μέσο και συνοδό γονέα τους.

 Μετά από την ανάλογη κλινική εξέταση – κι εδώ θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το κάθε παιδί είχε το δικό του απαραίτητο χρόνο εξέτασης: Eντοπίστηκαν  αναμνηστικές δόσεις εμβολίων που έπρεπε άμεσα να γίνουν ή να επανακαθοριστούν, αφαιρέθηκαν όπου κρίθηκε αναγκαίο νεογιλά δοντάκια, έγιναν συστάσεις κι ανάλογη επίδειξη για τη στοματική υγιεινή, διαπιστώθηκαν παθήσεις ματιών και καρδιάς και δόθηκαν γραπτώς οδηγίες στους γονείς, ενώ θα επακολουθήσει νέο  ραντεβού για επανεξέταση με τις συμπληρωματικές εξετάσεις που ζητήθηκαν.

 Δόθηκαν επίσης κάποια πιστοποιητικά για αθλητικές δραστηριότητες, όπου είχε προηγηθεί τρίπλεξ καρδιάς, ενώ παράλληλα, όπου κρίθηκε αναγκαίο, έγινε ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

           ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ και ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ για την ευαισθησία, την προθυμία και τον άψογο επαγγελματισμό τους, το ιατρικόνοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου κι όλους τους επαγγελματίες υγείας αλλά και το προσωπικό καθαριότητας που συνέβαλαν με τη συνδρομή τους να δοθούν με τάξη κι αποτελεσματικότητα οι παραπάνω παροχές υγείας.

          ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κι ευχόμαστε κάθε προσωπική κι επαγγελματική επιτυχία στο δύσκολο έργο τους τον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ Σ. Ζώτο, τον  Ι. Κωτσιόπουλο, Υποδιοικητή του «Κωνσταντοπούλειου» Γ. Ν. Ν. Ιωνίας και τον Συντονιστή-Διευθυντή του ΚΥΚ, Β. Σωτηρόπουλο. Χωρίς τις δικές τους παρεμβάσεις, η πρωτοβουλία της Ένωσης δεν θα είχε ευοδωθεί.

           ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Ένωσης το Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου Ι. Καλαφατέλη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κ. Κοντάκη, που κινητοποίησε άμεσα για τη μεταφορά των μαθητών δύο οχήματα του Δήμου μας αλλά και τους κυρίους Τέγο, Κ. Κούρκα και  Θ. Ραφτακόπουλο που συνέβαλαν υπομονετικά στην ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.

Με τη καλή συνεργασία και θέληση όλων μας, ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες δράσεις για το κοινό καλό.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ακολουθεί κι άλλη κινητοποίηση για τα Ατομικά Δελτία Υγείας, σε συνέχεια της προηγούμενης, καθώς επίσης και η συνδρομή από μαίες του Γυναικολογικού Ιατρείου του ΚΥΚ,  που στα πλαίσια προγράμματος πρόληψης κι αγωγής υγείας, θα δώσουν συμβουλευτικές ομιλίες σε παιδιά 2ας Γυμνασίου και 2ας Λυκείου στο  χώρο του σχολείου, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από τον υπεύθυνο Σχολικό Σύμβουλο και τους Διευθυντές των Σχολείων .

Παράλληλα  είναι σε εξέλιξη η συνεννόηση με το ΚΕΘΕΑ για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης της μάστιγας των Ναρκωτικών.