logo


Παραιτήθηκαν επικαλούμενοι δυσλειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, 6 από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σταμάτας. Πρόκειται για τους:  Σωτήρη Ραφτόπουλο (Αντιπροέδρο), Σταμάτη Διάκο (Ταμία), Στέλλα Εξαρχοπούλου  (αναπλ. Ταμία), Αντρέα Μπιτζή  (αν. Γραμματέα), Γωγώ Νεστοριάδη και Αντρέα Θωμανίκο (μέλη )

Μετά και την εξέλιξη αυτή, εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Να σημειώσουμε εδώ πως οι παραιτήσεις των παραπάνω μελών υποβλήθηκαν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, που είχε συγκληθεί με θέμα, μεταξύ άλλων, και την ίδρυση ξεχωριστού Συλλόγου για το Νηπιαγωγείο της Σταμάτας μετά από σχετική τροποποίηση του καταστατικού.

Πλούσια σε δράσεις η περυσινή χρονιά για το Σύλλογο Γονέων Σταμάτας

Εντωμεταξύ, και μεσούσης της κρίσης στο Σύλλογο Γονέων, δόθηκε στη δημοσιότητα ο απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου του για τη χρονιά που πέρασε. Σύμφωνα με αυτόν, δυο ήταν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετώπισε το περασμένο διάστημα ο Σύλλογος: Η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο σχολείο, για την απομάκρυνση της οποίας ο Σύλλογος είχε πρωτοστατήσει, καθώς και η επισκευή της στέγης του Νηπιαγωγείου. Παράλληλα, στη σχετική ανάρτηση στο facebook, ο Σύλλογος καταγράφει αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες της περυσινής χρονιάς- πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, γιορτές, συμμετοχή με κατάθεση απόψεων στο Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας και συνεργασία με άλλους φορείς της περιοχής. και να συνεργαστούμε με άλλους συλλόγους της περιοχής μας.

Πολιτιστικές Δράσεις

*Διοργάνωση μαθημάτων ζωγραφικής, σκίτσου, θεατρικής αγωγής, σκακιού, μουσικής, μαστορέματα και muay tai.

*Παρουσίαση του διαδραστικού προγράμματος: Ανακαλύπτοντας τους Θεούς του Ολύμπου στη Ζωφόρο του Παρθενώνα

*Παρουσίαση του μουσικού έργου: Η κυρία Παρτιτούρα πάει σχολείο

*Συμμετοχή των παιδιών που παρακολούθησαν τα μαθήματα σκακιού στο Ατομικό  Σχολικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σκακιού Αν. Αττικής.

Γιορτές

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίττας, Αποκριάτικος Χορός, Καλοκαιρινό bazaar (όπου παρουσιάστηκαν τα έργα των παιδιών), Μουσική Εκδήλωση, Εκδρομή στο Σοφικό Κορινθίας

Διασυλλογικές Δράσεις

*Συμμετοχή στο 2ο Διαδημοτικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου.

*Συμμετοχή στη δράση του Συλλόγου ΠΕΥΚΙΤΕΣ : Δεντροφυτεύουμε- Δεντρο-υιοθετούμε .

*Συμμετοχή στις συζητήσεις με εκπροσώπους του Δήμου για την Διοργάνωση της Γιορτής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Εκπροσώπηση του Συλλόγου

*Συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Διονύσου.

*Σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα την αλλαγή των χωροταξικών ορίων του σχολείου του Δήμου Διονύσου.

*Σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου με θέμα την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μακαρίου και της αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος που αφορούσε την διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σταμάτας.

*Σε συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων του Δήμου Διονύσου με θέμα την επισκευή της στέγης του Νηπιαγωγείου της Σταμάτας.

*Σε συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Σταμάτας και κατάθεση απόψεων για α)Το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2013 β)Τον κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Διονύσου γ)Τον κανονισμό Ύδρευσης του Δήμου Διονύσου δ)Τον κανονισμό Αποχέτευσης του Δήμου Διονύσου ε)Τον κανονισμό Κοιμητηρίων του Δήμου Διονύσου και στ)Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2014 του Δήμου Διονύσου .

*Σε συνάντηση με τον Σχολικό Σύμβουλο της περιοχής μας.

*Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Διονύσου και σε διοικητικά της συμβούλια.

*Σε συναντήσεις για την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Διονύσου

*Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Διονύσου, τον Αντιδήμαρχο Σταμάτας και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών .

Όσο αφορά τις ενέργειές μας για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα από το σχολείο μας είχαμε συναντήσεις με εκπροσώπους της Κινητής Τηλεφωνίας Cosmote, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, της ΕΕΤΤ, της ΔΕΔΔΕΗ, της δημοτικής αρχής και της Δημοτικής Ενότητας Σταμάτας. Επιπλέον είχαμε αλληλογραφία και τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο της ΕΕΑΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη.

*Κατατέθηκε για πρώτη φορά φορολογική δήλωση του συλλόγου και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού.