logo


Μισής σελίδας εισήγηση. Αυτό αντίκρισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να συνοδεύει το 1ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης στο Δ.Σ. της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου με τίτλο «Έγκριση και παραλαβή Μελέτης “Γεωτεχνική μελέτη- έρευνα για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου”». Και αυτό επεσήμαναν με ρητή δήλωσή τους και η δημοτική σύμβουλος της Διοίκησης Σ. Μαγγίνα αλλά και ο ανεξάρτητος Θ. Ροΐδης, καταψηφίζοντας, μαζί με αρκετούς συναδέλφους τους, την εισήγηση.

Και μια που ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Παππάς δήλωσε ανέτοιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις επί της ουσίας του έργου, ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σ. Σωτηρίου (και Κοινοτάρχης στο Διόνυσο για 16 χρόνια) να δώσει τις σχετικές λεπτομέρειες: Πρόκειται για το Βρεφονηπιακό Σταθμό, που μαζί με το Κλειστό Γυμναστήριο (το οποίο ήδη χτίζεται) και το κτήριο του Λυκείου Διονύσου,  προβλέπεται να κατασκευασθεί στα 13,5 στρέμματα που η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ), μετά από παρέμβαση της Διοίκησης Σωτηρίου, παραχώρησε στην Κοινότητα Διονύσου  στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Οι όροι δόμησης για το Βρεφονηπιακό Σταθμό, που θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 1500 τ.μ., περιλαμβάνουν κάλυψη 20%, κάτοψη 300 μέτρων και συντελεστή δόμησης 0,40.

«Μελέτες εντυπωσιασμού»

Θα πρότεινα να εκμεταλλευτεί η Διοίκηση τους ήδη υπάρχοντες χώρους προς εκμετάλλευση για τη λειτουργία Παιδικών Σταθμών και ας μην αναζητά τρόπους να εντυπωσιάσει και να αναλώνεται σε μελέτες που δε θα προλάβει να υλοποιήσει. Προς υπενθύμιση όλων, ο Παιδικός Σταθμός της Ροδόπολης δεν έχει ακόμα λειτουργήσει, παρότι εδώ και δύο χρόνια εκδιώχθηκαν δύο Πολιτιστικοί Σύλλογοι για αυτό το σκοπό.

Αυτή ήταν η τοποθέτηση- αιτιολόγηση ψήφου τής κ. Μαγγίνα, που συνεχίζει να κρατά αποστάσεις από τη Διοίκηση του Δήμου. Η παραπάνω αιτιολόγηση βρήκε σύμφωνους πολλούς δημοτικούς συμβούλους, παρόλο που ψήφισαν θετικά στην παραλαβή της μελέτης.