logo


Με τη διπλή ψήφο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Καρασαρλή, η οποία επιστρατεύεται όλο και συχνότερα τελευταία, υπερψηφίστηκε τελικώς η οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς τους τελευταίους 6 συλλόγους- φορείς της πόλης που είχαν ανταποκριθεί στη σχετική επιστολή του Δημάρχου, με αιτήματα που κυμαίνονταν από 1500 ευρώ (σ.σ. ο… οικονομικότερος όλων ήταν το Σωματείο Καλαθοσφαίρισης Άνοιξης) μέχρι 41.450(!) ευρώ, που ζητούσαν οι Ναυτοπρόσκοποι Διονύσου. Τελικά όλοι πήραν από 1000 ευρώ, με το Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Άγ. Στέφανο να παίρνει τη μερίδα του λέοντος με 7000 ευρώ, μια που από όλους τους δημοτικούς συμβούλους αναγνωρίστηκε η προσφορά του και το μεγάλο έργο που επιτελεί. Δεν ήταν μάλιστα και λίγοι αυτοί που πρότειναν όλη η επιχορήγηση να πάει στην Εκκλησία. (σ. σ. Να σημειωθεί εδώ πως με αυτή την επιχορήγηση εξαντλήθηκε και το σχετικό κονδύλι που προβλέπει οικονομική ενίσχυση των φορέων της πόλης).

Εντούτοις σφοδρότατες διαμαρτυρίες  υπήρξαν για όλους τους άλλους Συλλόγους, δηλαδή το Ροταριανό Όμιλο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, το Σωματείο Καλαθοσφαίρισης Άνοιξης, τον Εξωραϊστικό Διονύσου, το Σωματείο ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων.

Ειδικότερα για τον Εξωραϊστικό, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Θ. Στάικος υπενθύμισε στους συναδέλφους του επώνυμη καταγγελία από δημότη Διονύσου, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Σύλλογο, ενώ με την υπόθεση ασχολείται ήδη ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. «Είναι σωστό και σκόπιμο να δίνουμε σε φορείς  τα λεφτά των δημοτών μας, χωρίς να έχουμε εξετάσει τη διαχειριστική τους επιμέλεια;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά- και μάλλον ρητορικά!

Ερωτήματα υπήρξαν επίσης και για το έργο και τις δραστηριότητες του Σωματείου ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ που «ποιο έργο επιτελεί το οποίο  δεν προσφέρει ο Δήμος ή ο ΘΕΣΠΙΣ;» όπως ρώτησε ο Π. Λουκάτος από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Για την αναγκαιότητα θέσπισης σταθερών κριτηρίων όσον αφορά στην οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων μίλησε ο ανεξάρτητος Σπ. Σπηλιώτης, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δημιουργεί υπόνοιες για σκοπιμότητες. Ενώ ο συνάδελφός του Γ. Ζυγούνας κατηγόρησε το Δήμαρχο Διονύσου για εκβιασμό, μια που «δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε κοινωνικές δράσεις όπως της εκκλησίας με άλλες, όπως είναι του Ρόταρι, ή των Ναυτοπροσκόπων ή του Εξωραϊστικού, για τον οποίο μάλιστα εκκρεμεί καταγγελία. Νομιμοποιούμαστε άραγε στην περίπτωση αυτή να δώσουμε λεφτά;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Η εισήγηση, που ο εισηγητής Δήμαρχος αρνήθηκε να «σπάσει» ανά αίτημα Συλλόγου, διέσπασε τις τάξεις της Διοίκησης μια που αρκετά μέλη της  διαχωρίζοντας τη θέση τους ψήφισαν ΝΑΙ μόνο για τα χρήματα που προορίζονταν για την Εκκλησία, ουσιαστικά καταψηφίζοντας την εισήγηση, η οποία πέρασε τελικά με τη διπλή ψήφο του Προέδρου.

«Δύσκολη θέση»

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της Λ. Παπαπαναγιώτου από τη Συμμαχία για τον Πολίτη: «Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Θέλω  να ψηφίσω την ενίσχυση για τον Ιερό Ναό, αλλά έτσι ψηφίζω και τα λεφτά για τους Ρόταρι που διαφωνώ, αλλά και για Συλλόγους που εκκρεμούν καταγγελίες».

Και αυτό ακριβώς επεσήμαιναν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι στο περιθώριο της συνεδρίασης: Ενσωματώνοντας στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Διονύσου την ενίσχυση του Ιερού Ναού, ουσιαστικά εξεβίασε την υπερψήφιση του θέματος που αφορούσε και στους λοιπούς φορείς, των οποίων η δραστηριότητα, σύμφωνα με τους ίδιους συμβούλους, είναι και αμφισβητήσιμη και θολή.