logo


Ο Δήμος Διονύσου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, συμμετέχει για πρώτη φρά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, τον ευρωπαϊκό θεσμό, που είναι αφιερωμένος στην προώθηση της ιδέας της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών σε τοπικό επίπεδο και την ενδυνάμωση της τοπικής Δημοκρατίας.

Ο Δήμος μας, μεταξύ άλλων δράσεων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον 7ο εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, που έχει θέμα: «Ενεργοί πολίτες: Ψηφίζω, μοιράζομαι, συμμετέχω» διεξήγε έρευνα από 9 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου, με θέμα: «Δήμος Διονύσου: «Συμμετέχω στο χτίσιμο μιας ανθρώπινης πόλης»».

Ενώ για την εβδομάδα από 13 έως 19 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις:

• Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου Ανοιχτό Φόρουμ Συζήτησης που θα διοργανωθεί με την καινοτόμο μέθοδο Open Space από τις 10:30 π. μ. έως τις 6:00 μ. μ. Ευκαιρία για τη συνδιαμόρφωση ενός συλλογικού οράματος για το Δήμο Διονύσου. Αίθουσα εκδηλώσεων των πρώην εκπαιδευτηρίων Καργάκου, λεωφόρος Δροσιάς-Σταμάτας 25Α, Σταμάτα.
• Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 π. μ. ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, θα φιλοξενηθεί για μια ώρα στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ginger radio, σε μια εκπομπή με θέμα το ρόλο των νέων στην ποιότητα της δημοκρατίας του τόπου με συνομιλητές του, μαθητές της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
• Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου το Κεντρικό Δημαρχείο Δήμου Διονύσου θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 π. μ. έως τη 1:00 μ. μ. για τους πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στα δρώμενα του Δήμου και να γνωριστούν από κοντά με το Δήμαρχο (Λ. Μαραθώνος 29 & Αθ. Διάκου 1, Αγ. Στέφανος).
• Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στις 6 μ. μ. συζήτηση με θέμα «Διερευνώντας την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Διονύσου» με απώτερο σκοπό τη δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Δήμου Διονύσου. Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης (Οδός Κανάρη 3)
• Τελετή Λήξης: το Σαββάτο 19 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ. μ., ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις. Θα παρουσιαστούν οι εμπειρίες από την Εβδομάδα  Τοπικής Δημοκρατίας, με φόντο την παιδική έκθεση ζωγραφικής «Ζωγραφίζω τα όνειρά μου». Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου (λεωφόρος Κρυονερίου 3).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 9:00-15:00 στα τηλ. 2132030603 & 213 2030665 ή να στείλετε το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimsxeseis@dionysos.gr.