logo


Χαρακτηρίζοντάς το ως έκθεση ιδεών, εικονικό, χωρίς ιεράρχηση και αδύνατο να υλοποιηθεί, η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων που παρίσταντο στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, είπαν Όχι στο Τεχνικό Πρόγραμμα που η Διοίκηση του Δήμου πρότεινε για το 2014.

Χαρακτηριστική ήταν επιπλέον η επισήμανση της Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση: «Τα χρήματα που, βάσει του Τεχνικού Προγράμματος, θα διατεθούν από ίδιους πόρους για έργα μέσα στο 2014, ανέρχονται στο αστρονομικό για την εποχή που ζούμε ποσόν των 11,7 εκατομμυρίων ευρώ. Και με δεδομένη την κρατική υποχρηματοδότηση, φυσικό είναι τα χρήματα αυτά να αναζητηθούν από τους δημότες».

Παράλληλα, με προσθήκες της τελευταίας- κυριολεκτικά-  στιγμής η Διοίκηση προσπαθούσε να ικανοποιήσει τα αιτήματα και συμβούλων της πλειοψηφίας, μια που διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις προέρχονταν και από τα έδρανά της.

Ενώ αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση της Λ. Παπαναγιώτου από τη Συμμαχία για τον Πολίτη για την αποχέτευση και τον κίνδυνο να απολέσει, λόγω ολιγωρίας και μεγάλων παραλείψεων, η Δημοτική Αρχή, πολλά εκατομμύρια από τη χρηματοδότηση του έργου, που και αυτά με τη σειρά τους υπάρχει το ενδεχόμενο να βαρύνουν τους δημότες.

Τέλος, την κατάσταση δεν έσωσε ούτε η τύποις διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα που αποπειράθηκε βεβιασμένα να οργανώσει η Διοίκηση του Δήμου μέσα στον Αύγουστο, μια που όπως είχε αποκαλύψει η Οδός Διονύσου, στα περισσότερα Τοπικά Συμβούλια υπήρξαν σφοδρές διαμαρτυρίες για την ανυπαρξία έργων στην περιοχή τους. Χαρακτηριστικότερη όλων η περίπτωση της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης, όπου οι προτάσεις για το Τ.Π. δεν εγκρίθηκαν! Παράλληλα, κοινή ήταν η διαπίστωση στις αντίστοιχες αποφάσεις των υπολοίπων Τοπικών Συμβουλίων πως τα ίδια έργα έρχονται και επανέρχονται τρία χρόνια τώρα, χωρίς καμιά πρόοδο.

Τελικώς το Τεχνικό Πρόγραμμα καταψηφίστηκε με 16 αρνητικές έναντι 15 θετικών ψήφων, αναγκάζοντας τη Διοίκηση να το επαναφέρει διαφοροποιημένο.

Άρωμα…   2009!

Η καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος  για το 2014 δεν ήταν πρωτόγνωρη  για τους προερχόμενους από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου και μας θύμισε αξέχαστες στιγμές του 2009, όταν με χαμένη από καιρό την πλειοψηφία η Διοίκηση Δαρδαμάνη είχε γνωρίσει παρόμοια ήττα. Τότε είχε υπάρξει παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, νυν δημοτικού συμβούλου της ΑΔΚ Σ. Σωτηρίου, ο οποίος για να αρθεί το αδιέξοδο, είχε προτείνει- και είχε γίνει δεκτό από τους συναδέλφους του- να ψηφισθούν από το συνολικό όγκο του Προγράμματος μόνο τα συνεχιζόμενα έργα. Κάθε ένα δε από τα υπόλοιπα να έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώριμο από τεχνικής και οικονομικής πλευράς και με έτοιμη μελέτη, για να ψηφίζεται.