logo


Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης αλλά και προσωπικά του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, επιτεύχθηκε η πρόβλεψη από το Υπουργείο Υγείας, της λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου στο Δήμο Διονύσου, με έδρα στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου.

Σε σχετική του δήλωση ο κ.  Καλαφατέλης, σημείωσε: «Η υγεία των συμπολιτών μας, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, αποτελεί για τη διοίκηση του Δήμου, θέμα πρώτιστης προτεραιότητας.

Η λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου είναι ένα σημαντικό βήμα, ενώ αποτελούσε και χρόνιο αίτημα των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας. Σε συνδυασμό με το Δημοτικό Πολυϊατρείο, αλλά και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, εκτιμώ ότι θα καλυφθεί πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό ο τομέας της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στον Δήμο μας και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κυρίους Ζώτο Σωτήριο, Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Κωτσιόπουλο Ιωάννη, Αναπληρωτή Διοικητή του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας, για την συμβολή τους στην απόφαση για λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στον Δήμο μας».

Η πρόβλεψη για τη λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Διόνυσο ανακοινώθηκε στη διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Υγείας Ά. Γεωργιάδη με βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής,  κατά την οποία υπήρξε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για τις υπηρεσίες υγείας, καθώς και το συνολικό σχέδιο εφημερίας και λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Κατά τη σύσκεψη αποσαφηνίστηκε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ενίσχυσης των υπηρεσιών των υφιστάμενων Κ.Υ βάσει του οποίου προβλέπεται, μεταξύ άλλων και η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων στους Δήμους Διονύσου Αχαρνών και Ωρωπού, αλλά και η έναρξη ενιαίου προγράμματος πρόληψης από όλα τα Κέντρα Υγείας στο σύνολο των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.