logo


Σύσσωμη η ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, από τον 45χρονο οπαδό – κατά δήλωσή του – της Χρυσής Αυγής.
Σε σχετικές ανακοινώσεις προέβησαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Γιάννης Σγουρός, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μίλησε για το θέμα στο ραδιοσταθμό της πρωτεύουσας «Αθήνα 9,84».  Ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζει «στυγνή εγκληματική ενέργεια» τη δολοφονία του 34χρονου, πολιτικά ενεργού στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σημειώνει: «Το ειδεχθές περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, τα οποία εκδηλώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες, καθιστώντας μας εξαιρετικά ανήσυχους για την έξαρση της πολιτικής βίας, η οποία μας παραπέμπει σε παλαιότερες, πολύ σκοτεινές στιγμές της ιστορίας μας. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών των βίαιων φαινομένων πηγάζει από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, όπως αυτός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αν και αποτελεί μέρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, ενθαρρύνει πρακτικές που είναι απόλυτα καταδικαστέες από το σύνολο του πολιτικού και δημοκρατικού κόσμου».

Τη «στυγνή δολοφονική επίθεση από ομάδα φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του 34χρονου αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα», καταδικάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως υποστηρίζει, «η ανοχή της κυβέρνησης και του συστήματος απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού που στόχο έχει να κυριαρχεί ο φόβος και ο τρόμος σε όσους ενεργά αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, οδηγεί αναπόφευκτα, αν όχι συντονισμένα, στην απώλεια ανθρώπινων ζωών».