logo


Πρόσκληση προς τους κατοίκους του Δήμου που ανήκουν στην Κοινότητα Μεταναστών για να συμμετέχουν στις εκλογές εκπροσώπων στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) απευθύνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Καρασαρλής. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου (Πεντζερίδη 3) και οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής είτε ως υποψήφιοι είτε ως εκλογείς έχουν όλοι οι μετανάστες που συγκεντρώνουν τις ισχύουσες και για τους Έλληνες εκλογείς προϋποθέσεις  (πλην της ελληνικής ιθαγένειας) και κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Διονύσου.

Απαραίτητη τέλος είναι η προσκόμιση από τους μετανάστες βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας από τη Δημοτική Κοινότητα στην οποία κατοικούν.

Υπενθυμίζεται πως το ΣΕΜ ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο και αποτελείται από εννέα μέλη εκ των οποίων τα τέσσερα είναι δημοτικοί σύμβουλοι και τα πέντε-  επειδή δεν υφίσταται φορέας μεταναστών, η έδρα του οποίου ή παραρτήματός του να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου-  εκλέγονται από την Κοινότητα μεταναστών οι οποίοι κατοικούν στα όρια του δήμου.