logo


Με τον καθιερωμένο αγιασμό και μέσα σε κλίμα προβληματισμού για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που δρομολογούνται στον τομέα της Παιδείας, ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Σαραντάκη, οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Η ΕΣΤΙΑ» Μ. Γαρεφαλάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, παραβρέθηκαν  στα σχολεία του Δήμου και ευχήθηκαν «Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

Θέμα συζήτησης σε όλα τα Σχολεία του Δήμου ήταν οι αλλαγές στον τομέα της Παιδείας που επηρεάζουν σχεδόν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου σε μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σημειώνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Δυστυχώς το περιβάλλον  μέσα στο οποίο αρχίζει η φετινή χρονιά δεν μας ικανοποιεί. Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι οξυμμένα και γι’ αυτό θα πρέπει να παλέψουμε περισσότερο, όλοι μαζί.

Οι δυσκολίες της εποχής δεν πρέπει να σταματήσουν τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των μαθητών μας, αλλά ούτε και τις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Δήμος, εκπαιδευτική κοινότητα, σύλλογοι γονέων, μαθητική κοινότητα, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φροντίσουμε για την παροχή μίας αναβαθμισμένης, ποιοτικής και αποδοτικής εκπαίδευσης που θα δίνει ώθηση στην Παιδεία.

Ως Δημοτική Αρχή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε διαρκώς δίπλα στην εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα, για να βοηθήσουμε στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος μικρού ή μεγάλου προκύψει.

… Απευθυνόμενος προς τους μαθητές θα ήθελα να σας πω το εξής: Με όπλο τη γνώση την οποία θα αποκτήσετε μέσα από το διάβασμα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σας, διεκδικείστε με τόλμη,  την επίτευξη των στόχων και των ονείρων σας.Ο Δήμος μας, πέρα από τα έργα επισκευής στα Σχολεία, κι εδώ θα ήθελα να ζητήσω από τους μαθητές να σεβαστούν τους χώρους, φροντίζει για την στήριξη γονιών, μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους με τη λειτουργία υπηρεσιών και προγραμμάτων, όπως είναι για παράδειγμα η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, η παροχή ιατρικής φροντίδας από το Δημοτικό Πολυϊατρείο και άλλες.

Η δική µου δέσµευση παραµένει η ίδια και για τη νέα χρονιά. Η ∆ηµοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, γιατί µε τα παιδιά χτίζουµε το µέλλον της πόλης, του ∆ήµου µας αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».