logo


Από την Πέμπτη 1η Αυγούστου ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Ροΐδης, πρώην Αντιδήμαρχος Δροσιάς και Ποιότητας Ζωής, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εσχάτως ανεξάρτητος αλλά υποστηρικτής της Διοίκησης του Δήμου, κατέστησε «τον εαυτό του με στάση πολέμου απέναντι στην παράταξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και στον Δήμαρχο κ. Καλαφατέλη» και όπως δήλωσε ρητά, θυμίζοντας αντίστοιχη υπόσχεση του τοπικού blog Διονυσοκουφίτσα, «θα συνεργαστώ ακόμα και με τον διάβολο για να μην επανακτήσει την εξουσία η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ο Δήμαρχος κ. Καλαφατέλης, γιατί ούτε τους αρμόζει, ούτε τους αξίζει».

Στη βαρυσήμαντη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική του δήλωση ο κ. Ροΐδης κατήγγειλε πισώπλατα μαχαιρώματα και πληγές στην ψυχή του, για τα οποία κατονόμασε ως προσωπικά υπεύθυνο το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη: «Κύριε Καλαφατέλη, είστε έντιμος, πιθανόν καλός άνθρωπος, ενεργητικός και άοκνος. Η Κοινότητα του Κρυονερίου είναι ένας μικρός χώρος που όπως φαίνεται έχετε πραγματώσει πολύ έργο. Ο Δήμος όμως Διονύσου είναι ένα ιδιαίτερο ρούχο που δυστυχώς δεν σας ταιριάζει ιδιαίτερα όταν απαξιώνετε, απομακρύνετε, κάνετε πως δεν ακούτε δημιουργικούς ανθρώπους με γνώσεις και άποψη, ανθρώπους που σας πλαισίωσαν, παρά συντάσσεστε με γαλαντόμους, φαρισαϊστές και χειροκροτητές, και που μερικοί από αυτούς κολυμπάνε και στα σκατά. Ευνόητο είναι ότι και παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις εμού και άλλων θα καταλήξετε με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Σε ένα καράβι χωρίς πυξίδα και πηδάλιο. Στο άγχος, στον τρόμο και σε λάθη και σε ανόητες ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει δημοσίως τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε- δημοτικούς συμβούλους, προσωπικούς συνεργάτες και τους υπαλλήλους του Δήμου-  ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά του Προέδρου του Δ.Σ. Α. Καρασαρλή, με τον οποίο είχε συγκρουστεί πολλές φορές ανοιχτά το τελευταίο διάστημα: «Σήμερα σας δηλώνω ότι θα αποχωρήσω από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για την συνεχή κακή σας συμπεριφορά και έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύετε στο πρόσωπό μου», είπε ο κ. Ροΐδης, ο οποίος επιπλέον άφησε σαφείς αιχμές για την επάρκεια του κ. Καλαφατέλη ως ηγέτη: «Έχετε χρόνο. Σχέδιο δεν έχετε. Ενορατικότητα και διορατικότητα σας λείπει. Δεν είστε μεγάλος ηγέτης».

Η ρήξη του κ. Ροΐδη με την παράταξη της Διοίκησης, σύμφωνα με την παραπάνω δήλωση, φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι οριστική και αμετάκλητη, ιδιαιτέρως αν ληφθούν υπόψη και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί του στο πρόσωπο του Δημάρχου αλλά και η αποφασιστικότητα του πρώην Αντιδημάρχου στην εφεξής στάση του.