logo


Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, πραγματοποιήθηκε, μετά από σχετική πρόσκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, διαβούλευση για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος 2014. Στη διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε στις 6 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου, κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλόγων αλλά και απλοί πολίτες, αφού- όπως τόνιζε η ανακοίνωση— λάμβαναν υπόψη τους τις δυσκολίες της εποχής και την ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των προτάσεων και η προσαρμογή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 και τον Προϋπολογισμό.

Οι προτάσεις έπρεπε να αφορούν  κυρίως στους εξής τομείς:

  • Τεχνικών έργων
  • Προστασίας του περιβάλλοντος
  • Πολιτισμού
  • Αθλητισμού

*Τα παραπάνω έγραφε μέσαις άκραις η σχετική ανακοίνωση του Δήμου στις 6 Αυγούστου. Με το δεδομένο πως η διαβούλευση διήρκεσε μέχρι τις 23 Αυγούστου, μεσούντος του θέρους, με τους ενδιαφερόμενους- δηλαδή τους κατοίκους- να απουσιάζουν εν πολλοίς στις διακοπές τους, θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιοποιήσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Διονύσου τον ακριβή αριθμό όσων- δημοτικών και τοπικών συμβούλων, φορέων και πολιτών- ανταποκρίθηκαν μέχρι και την ημερομηνία αυτή στην πρόσκληση που τους αφορά.

Ας ληφθεί υπόψη και το επιπλέον δεδομένο πως τα Τοπικά Συμβούλια στις 7 Δημοτικές Κοινότητες μόλις αυτές τις ημέρες συνεδριάζουν για το σχετικό θέμα, μια που τώρα, όπως είναι φυσικό, μπορούν να ξαναλειτουργήσουν με πλήρη σύνθεση. Ενδεικτικά στις Δημοτικές Κοινότητες Δροσιάς, Ροδόπολης και Άνοιξης η σχετική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 29 Αυγούστου, στον Αγ. Στέφανο την Τετάρτη, στο Διόνυσο και στο Κρυονέρι κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες ημέρες και μόνο στη Σταμάτα έγινε ήδη η συνεδρίαση στις 20 Αυγούστου. Στο Κρυονέρι, τέλος, αποκαλυπτική είναι η δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Μ. Λινάρδου: «Μέχρι στιγμής κανείς από τους φορείς ή τους πολίτες δεν έχει υποβάλει προτάσεις παρόλο που έχω ήδη στείλει την πρόσκληση και τα σχετικά έγγραφα»!