logo


Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κρυονέρι δίπλα στο σχολείο, ενάμιση μήνα μετά την πρώτη κινητοποίηση κατοίκων και Τοπικού και Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό καταγγέλλει με πρόσφατη επιστολή της η Ένωση Γονέων Διονύσου, που ζητεί την άμεση υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα όρια του Δήμου Διονύσου που βρίσκονται κοντά σε σχολεία (σ.σ. αλλά και στον οικιστικό ιστό γενικότερα, θα συμπληρώναμε).

Αναλυτικότερα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου σας ενημερώσαμε για την λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση  50 μέτρων από το Γυμνάσιο του Κρυονερίου.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από τους γονείς, τους κατοίκους και φορείς  του Κρυονερίου το Σάββατο 8/6/2013 όπου και συμμετείχαμε, δηλώσαμε μαζί τους την αντίθεσή μας στη λειτουργία της και ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνση της. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Διονύσου  και  Δημοτικοί Σύμβουλοι και δεσμεύτηκαν  ότι η κεραία θα απομακρυνθεί οπωσδήποτε.

Μέχρι σήμερα όμως η κεραία δεν έχει απομακρυνθεί και καμιά ενημέρωση δεν έχουμε από τη Δημοτική Αρχή για το παραπάνω ζήτημα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση με νόμο μέσω της πολυδιαφημιζόμενης διαδικασίας fast track παρέδωσε εν λευκώ- και φυσικά με το πρόσχημα να φέρουν την πολυαναφερόμενη ανάπτυξη, για το καλό μας πάντα- σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν κεραίες ανεξέλεγκτα, σε βάρος της δημόσιας υγείας. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική, δεν υπολογίζει την υγεία των παιδιών και των μαθητών και  το συμφέρον μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας μπαίνει πάνω από το δικαίωμα για τη Ζωή των παιδιών μας.

 Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λάβουν υπόψη τους την απαίτηση όλων των κατοίκων, των γονέων, των φορέων και του Τοπικού Συμβουλίου  που ζητά ομόφωνα να ξηλωθεί η κεραία και οι μαθητές μας  που θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβρη στο σχολείο τους να βρουν ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει, όπως δεσμεύτηκε, αμέσως όλες τις κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία σαν μια ελάχιστη κίνηση ευαισθησίας για την ζωή και την υγεία των μαθητών του Δήμου μας και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα  ώστε να μην επαναληφθεί νέα εγκατάσταση.

Για το ΔΣ

Β. Παπαϊωάννου                    Λ. Αργυροπούλου

 Πρόεδρος                                Γραμματέας