logo


Στάση αναμονής απέναντι στις νέες αυτοδιοικητικές κινήσεις μέχρι να αποδείξουν έμπρακτα τη στάση τους στα θέματα που απασχολούν το Δήμο, προσωπική κριτική στο Δήμαρχο Διονύσου και στην ομάδα της Διοίκησης, ανοιχτή σε συνεργασίες υπό όρους, χωρίς εντούτοις να αποκλείει την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές καθώς και προεκλογικοί προβληματισμοί. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κειμένου Πολιτικών Θέσεων- Απόψεων που έδωσε στη δημοσιότητα η Συμμαχία για τον Πολίτη, μετά και τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης της παράταξης στις 4 Ιουλίου.

Ειδικότερα στο παραπάνω κείμενο:

Γίνεται σαφής αναφορά στην «ανικανότητα λειτουργίας της παρούσας δημοτικής αρχής με την προσωπική ευθύνη του Δημάρχου Διονύσου…  με τον οποίο δεν χωρεί καμιά συνεργασία», καθώς και στην «έλλειψη συλλογικότητας και ομοιογένειας στα διαφορετικά και συχνά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των ομάδων που συγκολλήθηκαν ευκαιριακά και αποτέλεσαν την κατ’ επίφαση δημοτική πλειοψηφία».

Επιπλέον η Συμμαχία δηλώνει «υπέρμαχος των συνεργασιακών διαδικασιών «με όρους και προϋποθέσεις χωρίς αποκλεισμούς εκ των προτέρων», παρά μόνο όσων εκπροσωπούν «τις δυνάμεις του αναχρονισμού, της διαπλοκής με τα υπερτοπικά και τοπικά παρασιτικά συμφέροντα, του πελατειακού  συστήματος, της αδιαφάνειας, της αδράνειας και του καιροσκοπισμού». Τονίζει εντούτοις το κείμενο πως σύμφωνα με το καταστατικό της παράταξης προβλέπεται και αυτόνομη κάθοδος της Συμμαχίας στις εκλογές, αν δεν περπατήσουν οι όποιες συνεργασίες.

Καλούνται, επίσης, οι τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης να δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερο πάνω στα θέματα της πόλης, με στόχο την υποστήριξη των δημοτών για τη λύση των προβλημάτων τους.

Δεν παραλείπονται, τέλος, οι ευχαριστίες προς όσους- ακόμη κι αν πια δεν ανήκουν στη Συμμαχία- συνεισέφεραν στη διαμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας και των οργανωτικών διαδικασιών της Συμμαχίας.