logo


Φαίνεται πως έπιασαν τόπο οι συνεχείς αρνήσεις (αλλά και οι προσφυγές) της μείζονος μειοψηφίας να ψηφίζουν θέματα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, μια που η σύνθεσή της εξακολουθούσε να στερείται νομιμότητας επί 7 μήνες. Έτσι στην αυριανή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποφασισθεί η εκλογή ενός τακτικού μέλους και για την Οικονομική Επιτροπή αλλά και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το θέμα νομιμότητας στην Ο.Ε. είχε πρωτοθέσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Πασιπουλαρίδης, εδώ και τρεις περίπου μήνες, όπως έχει ήδη καταγράψει η Οδός Διονύσου, καταθέτοντας μάλιστα τέσσερις προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τις οποίες ζητεί την ακύρωση των αποφάσεων της Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πασιπουλαρίδης είχε υποστηρίξει πως η Επιτροπή, από την πρώτη κιόλας συνεδρίασή της τον Ιανουάριο του 2013, παρόλο που η σχετική απόφαση (3/2013) του Δημοτικού Συμβουλίου μιλάει για εννεαμελές όργανο, συνεδριάζει παράνομα ως οκταμελής μια που ο Πρόεδρός της Αντιδήμαρχος Οικονομικής Επιτροπής Ν. Πέππας εξελέγη τότε τακτικό μέλος. Για να γίνει Πρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Πέππας, υποστήριξε ο κ. Πασιπουλαρίδης, θα έπρεπε να εκλεγεί στη θέση του κάποιο από τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, δημιουργώντας βάσιμους λόγους για πιθανή ακυρότητα όλων των εντός του 2013 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Για την εκκρεμότητα στη σύνθεση του συγκεκριμένου οργάνου πάντως, όλοι οι παράγοντες του Δήμου- και υπηρεσιακοί και αιρετοί- συμφωνούσαν πως όντως υπήρχε πρόβλημα το οποίο πολλές φορές είχαν θέσει υπόψη του Προέδρου του Δ.Σ. Τ. Καρασαρλή, χωρίς να βρουν μέχρι σήμερα ανταπόκριση.

Το ίδιο πρόβλημα προκύπτει και με τη σύνθεση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μια που το τακτικό μέλος της Γ. Κανατσούλης από τον Ιανουάριο του 2013 ορίσθηκε Πρόεδρό της. Πρέπει λοιπόν στη θέση του να εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ένα ακόμη τακτικό μέλος ώστε η σύνθεση της Επιτροπής να είναι νόμιμη.